24.11.2013 23:15

Mīļotās māsas un tēva piemiņai. Zaudēti 21. novembra traģēdijā Rīgā, Zolitūdē

Autors  Mārcis Liors Skadmanis, Latvijas Lielbritānijas Tirdzniecības palātas Lielbritānijā valdes priekšsēdētājs; www.anglobalticnews.co.uk
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Kā persona, kura šajā traģēdijā zaudēja divus ģimenes locekļus – tēvu Jāni Skadmani un māsu Dainu Skadmani – varu teikt, ka ikviens manā ģimenē izjūt sāpes, bēdas un dusmas, ar kurām šobrīd ir jācīnās ikviena upura ģimenei.

Mēs vēl aizvien esam šokēti, bet ceram, ka mūsu mīļotie šobrīd ir labākā vietā – mūžīgā mierā un Dieva svētīti. Latvijas Lielbritānijas Tirdzniecības palātas un savā vārdā es vēlos izteikt līdzjūtību ikvienai ģimenei, kura zaudēja sev mīļoto cilvēku šajā nedēļā veikalā "Maxima" notikušajā – šī ir šausminoša nacionālā traģēdija.

Es aicinu ikvienu Latvijā un citur pasaulē, kuri pazina cilvēkus, kuri gāja bojā šausminošajā traģēdijā, pieminēt viņus un glabāt mūsu atmiņās ar labu. Ar mīlestību, kuru mums dāvāja, un ar vareniem sasniegumiem, kurus viņi mums ir atstājuši šeit.

Mans tēvs vairāk nekā 15 gadus strādāja Latvijas Iekšlietu ministrijā, veltot savu laiku latviešiem un Latvijas attīstībai kopš 1990. gada. Viņš bija lepns, ka varēja palīdzēt Latvijai "nostāties pašai uz sava neatkarības ceļa".

Mīļotā māsa bija jauna un drosmīga personība, kura no mums tika paņemta tikai 23 gadu vecumā. Viņa bija talantīga māksliniece, ar vairāku personālizstāžu pieredzi. Vairāki viņas darbi ir aizceļojuši dažādām pasaules vietām. Viņa aizrautīgi piedalījās ar mākslu saistītos konkursos, tajā skaitā 2014. gada Rīgas Ziemassvētku eglītes konkursā ar savu darbu "Ziemassvētku eglīte vējā".

Šobrīd es varu tikai cerēt, ka Rīgas dome turēs savu doto vārdu un uzstādīs Dainas projektēto Ziemassvētku eglītes instalāciju, lai šī mākslas instalācija kalpotu ne tikai Dainas, bet arī citu 21. novembra traģēdijas upuru piemiņai kā piemiņas memoriāls.

Vārdi nespēj izteikt sēras un sāpes, kuras šajā briesmīgajā laikā mēs izjūtam.

Lai Dievs viņus svētī!

Mārcis Liors Skadmanis,
Mīlošs brālis un dēls,
LBCC, dibinātājs un valdes priekšsēdētājs

Daina Skadmane.Daina Skadmane.