22.11.2013 14:37

Asiņainais vakars turpinās: bojāgājušo skaits pārsniedzis pussimtu, slimnīcās 22 cietušie (papildināts plkst. 23.05)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Asiņainais vakars turpinās: bojāgājušo skaits pārsniedzis pussimtu, slimnīcās 22 cietušie (papildināts plkst. 23.05) www.delfi.lv

21. novembra traģiskie notikumi Rīgā, iebrūkot veikala jumtam Zolitūdē, mūžīgi atstās rētas Latvijai, jo teju ik stundu pienāk informācija par vēl atrastiem bojāgājušajiem – ģimenes ir zaudējušas jau 51 savu tuvo un mīļo. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Trīs no bojāgājušajiem pagaidām nav atpazīti. Policija aicina atsaukties iespējamo cietušo tuviniekus, kuriem nav izdevies sazināties ar saviem radiem, zvanot pa tālruņa numuru 110. Vēlams nosaukt iespējamā cietušā datus un pazīmes – dzimumu, vārdu un uzvārdu, īpašas pazīmes, iespējamo apģērbu, kā arī atstāt savu kontaktinformāciju.

Starp mirušajiem ir divi lielveikala "Maxima" darbinieki un trīs glābēji, kuri dzīvību zaudēja, pašaizliedzīgi to glābjot līdzcilvēkiem.

Pēc Veselības ministrijas datiem, piektdien vakarā slimnīcās ārstēšanos turpināja 22 traģēdijā cietušie, no tiem visvairāk – divpadsmit – Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā. Joprojām nav zināms, cik vēl cilvēku aprakti zem veikala jumta drupām. Rīgas mērs Nils Ušakovs piektdien dienā sociālajos tīklos lēsa, ka zem drupām ir vēl vismaz 25 cilvēki, raksta LETA.

Lai palīdzētu efektīvāk atrast cietušos, izmantojot veikala videonovērošanas kameru ierakstus, Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes darbinieki ir izveidojuši karti, pēc kuras noteiktas aptuvenās vietas tirdzniecības centrā, kur īsi pirms nogruvuma bija atradušies apmeklētāji. Karti šobrīd izmanto glābēji.

Lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā, iedzīvotāji joprojām var zvanīt pa tālruni 67337813 un 25617442. Šodien zvani saņemti daudz retāk, nekā tas bija pagājušā naktī. Daudzi dienestam zvanījuši un interesējušies par asins nodošanas iespējām.

Ģimenēm, kurām Zolitūdes traģēdijā gājuši bojā tuvinieki, Rīgas dome izmaksās vienreizēju pabalstu 10 000 latu apmērā, bet tiem, kas nonākuši slimnīcā, tiks nodrošināts līdz 5000 latu pabalsts atkarībā no situācijas, šodien pavēstīja N. Ušakovs.

Rīgas dome arī segs bēru izdevumus un sniegs palīdzību jautājumos, kas saistīti ar darba organizāciju kapos. Bojāgājušo radiniekiem tiks piedāvāta iespēja tuviniekus apglabāt Pirmajos Meža kapos, lai viņus varētu apglabāt kopā. Rīgas dome sniegs atbalstu arī tad, ja ģimene vēlēsies tuvinieku apglabāt citur.

Nākamnedēļ Rīgas domē tiks sasaukta ārkārtas sēde, lai lemtu par nepieciešamo līdzekļu piešķiršanu pabalstiem un apbedīšanas izdevumiem.

Portāla "Delfi.lv" apkopotā fotogalerija no traģiskā notikuma.

Video ieraksti: