07.11.2013 09:06

Skumji: Pēdējo 10 gadu laikā Latvijā dzīvi beigt pašnāvībā izvēlējušies 65 bērni; rīkos speciālu konferenci

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skumji: Pēdējo 10 gadu laikā Latvijā dzīvi beigt pašnāvībā izvēlējušies 65 bērni; rīkos speciālu konferenci publicitātes

Pēdējo desmit gadu laikā Latvija pašnāvībās zaudējusi 65 bērnu dzīvību, informēja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

"Vēl daudzas reizes lielāks ir to bērnu un pusaudžu skaits, kuri par pašnāvību domājuši vai mēģinājuši to izdarīt," skaidro SPKC sabiedrības veselības analītiķis Toms Pulmanis.

Lai novērstu bērnu un pusaudžu pašnāvības, SPKC ir sagatavojis Pasaules Veselības organizācijas informatīvā materiāla "Pašnāvību novēršana" tulkojumu latviešu valodā, kas pieejams centra mājaslapā www.spkc.gov.lv. Materiāls ir domāts skolu darbiniekiem, tomēr ielūkoties tajā aicināts ikviens interesents.

Savukārt piektdien, 8. novembrī, SPKC rīkos konferenci, kurā speciālisti centīsies rast efektīvus risinājumus bērnu un pusaudžu pašnāvību novēršanai.

Konferencē tiks aktualizēta virkne jautājumu, tostarp bērnu un pusaudžu pašnāvību un pašnāvnieciskās uzvedības izplatība un tendences, bērnu psihoemocionālo problēmu un pašnāvību riska faktori, bērnu un pusaudžu krīzes reakcijas un to atpazīšana, kā arī esošie un potenciālie politikas un praktiskie risinājumi bērnu un pusaudžu garīgās veselības uzlabošanai un pašnāvību profilaksei.

Pasākuma mērķauditorija ir pašvaldību kontaktpersonas veselības veicināšanas jautājumos, skolu pārstāvji, psihiatri, psihoterapeiti, psihologi, nozares eksperti, politikas veidotāji, nevalstisko organizāciju pārstāvji un citi interesenti.

Konference notiks viesnīcā "Islande Hotel" Rīgā no pulksten 10.30 līdz 16.30.