23.10.2013 15:26

VIDEO: Pirms 80. jubilejas sirmgalvim Ķekavā nodeg māja. Palīdzēsim atjaunot!

Autors  Kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
79 gadus vecais pensionārs Egīls Krieviņš otrdienas rītā zaudēja visu, ko paveicis pēdējos 15 gadus – uguns nopostīja ar sirds mīlestību celto pieticīgo namiņu meža ielokā. Tagad tiek lūgti ziedojumi, lai sirmgalvis varētu atjaunot savu namiņu. 79 gadus vecais pensionārs Egīls Krieviņš otrdienas rītā zaudēja visu, ko paveicis pēdējos 15 gadus – uguns nopostīja ar sirds mīlestību celto pieticīgo namiņu meža ielokā. Tagad tiek lūgti ziedojumi, lai sirmgalvis varētu atjaunot savu namiņu. .ekrānuzņēmums no video

Ķekavas pagasta Doliņu iedzīvotājs 79 gadus vecais Egīls Krieviņš pirmdien, 21. oktobrī, zaudēja visu, ko paveicis pēdējos 15 gados, – uguns nopostīja paša rokām celto pieticīgo 40 kvadrātmetru lielo namiņu.

Viņš centās ēku pabeigt līdz nākamā gada pavasarim, lai būtu uz kurieni uzaicināt draugus savā 80. dzimšanas dienā. Sirmgalvis par saviem pieticīgajiem līdzekļiem pēdējos 15 gadus būvēja savu sapņu māju – nelielu namiņu meža ielokā Ķekavas pagastā. Egīls teic, ka viņam kā dabas cilvēkam tā bija īsta oāze. Rosīgais kungs nākamajā pavasarī plānoja mājiņu apšūt ar dekoratīvām plāksnēm, lai būtu sakopts un lai ar gandarījumu varētu aicināt draugus uz savu 80 gadu jubileju.

Vēl pirmdien viņš pabeidza tualetes ierīkošanu, vēsta LNT raidījums "Degpunktā". Bet nu vairs nav nekā... Otrdien no rīta sirmgalvis pamodās, iekurināja kamīnu un devās dzert rīta kafiju, kad izdzirdēja dīvainus sprakšķus. No iekurinātā kamīna bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsēji ieradās ātri, bet vairs nespēja glābt ar atklātu liesmu degošo koka ēku.

Tomēr sirmais vīrs smejas caur asarām un saka, ka nav jau pasaules gals. Sirds sāp par grāmatām, kas nu sadegušas. Dokumentus un vēl dažas lietas izdevies izglābt, tomēr jumta virs galvas vairs nav.

Par turpmāko dzīvi viņš saka, ka palicis pavisam viens un sirds ļoti piesaistīta pie šīs paša iekoptās vietas. Kungs ir daiļdārznieks, tādēļ purvainā apkārtne ir glīti iekopta – dārziņš, augļkoki... Gan "Degpunktā", gan portāls "Ziedot.lv" aicina palīdzēt Egīla kungam vecumdienas pavadīt paša iekoptajā vietā un atjaunot savu namiņu.

Ziedot iespējams divējādi:
zvanot pa ziedojumu tālruni 9000 6385 (maksa par zvanu – Ls 1)

vai pārskaitot naudu uz ziedojuma kontu:
Fonds "Ziedot",
Reģ. nr. 40008078226,
"Swedbank",
bankas kods: HABA LV 22,
konta nr: LV95HABA0551006150241.
mērķis: "Sirmgalvim pēc ugunsgrēka Ķekavā".

Līdz trešdienas rītam Egīlam Krieviņam jau bija saziedots aptuveni 500 latu. Vairāk par ugunsgrēku Ķekavas pagasta Doliņos un nepieciešamo palīdzību "Degpunktā" videosižetā: