14.10.2013 09:19

Sirsnīgs stāsts par tēva mīlestību pret meitu ar Dauna sindromu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Arī gatavojoties maratoniem, Hīts skrienot pa priekšu stumj ratiņus, kuros sēž meita. Arī gatavojoties maratoniem, Hīts skrienot pa priekšu stumj ratiņus, kuros sēž meita. news.nsula.edu

Uzzinot, ka gaidāmajam bērnam būs Dauna sindroms, kas nozīmē garīgu atpalicību, Federālā izmeklēšanas biroja aģents no Teksasas Hīts Vaits (Heath White) sākotnēji mēģināja pierunāt sievu veikt abortu, taču tagad ir laimīgs, ka viņa to neizdarīja.

Tagad viņš par savu meitu Peisliju( Paisley) saka: "Viņa ir gaisma tumsībā". Viņš iemantojis slavu teju vai visā Amerikā tieši ar to, ka aicina topošos vecākus padomāt, pirms sper liktenīgo soli, proti, izšķiras par abortu, kad uzzina, ka topošais mazulis visticamāk būs garīgi atpalicis.

Intervijā "Charisma news" viņš uzsver: "Tu nekad nevari zināt, vai pēc šī smagā soļa speršanas, proti, aborta, būs iespēja saglabāt ģimeni, jo var gadīties, ka abi jutīsies vainīgi. Sieviete par to, ka abortu veikusi, vīrietis – ka to pieļāvis vai atbalstījis. " To viņš saka no savas pieredzes, jo 2006. gadā, kad uzzināja, ka sieva Dženifera (Jennifer) gaida mazuli un pārbaudes liecināja, ka meitenītei būs Dauna sindroms, vīrietis rīkojies līdzīgi kā darītu lielākā daļa vīru. "Vienīgais, ko es tajā mirklī darīju, ir centos pamudināt sievu veikt abortu," viņš stāsta.

Dženifera atminas, ka piekritusi šim solim, jo mīlējusi vīru. "Viņš nebija nedz rupjš nedz, apgrūtinošs. Tikai ļoti vīlies un noskumis. Tajā brīdī, kad bija jāizšķiras par abortu, viņš vienkārši nebija savā ādā," atminas sieva. Taču kāda "maza balstiņa" viņas galvā teica: "Neveic abortu!", un stundu pirms tā sieviete izlēma, ka tas nenotiks.

Peislija piedzima 2007. gada martā, un māte neslēpj, ka pirmās sajūtas viņai bijušas, ka jaundzimušais ir "pazudis bērns". Taču sākot meitenīti barot, sajūtas mainījās un viņa Peisliju aprakstīja ar vārdiem "laba" un "perfekta". Arī viņas tēvs Hīts bērnu uztvēra tā, it kā meitenīte nebūtu garīgi atpalikusi, bet gan tieši tāda, kā visi citi. "Mana mazā Peislija ir perfekta!" tagad par meitu saka viņas tēvs. Viņš, skrienot maratonus, pa priekšu stumj ratiņus un vīrieša muguru rotā uzraksts "Peislijas tētis". Viņš ir lepns par savu meitu, par spīti tam, ka meitenīte ir īpašāka nekā citi bērni. 

Rakstu angļu valodā var izlasīt šeit