06.03.2012 14:54

Rīgas Apriņķa Avīze: Draud atcelt Pierīgas autobusus; Prostitūtas īrē tukšās pirtis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ja Pierīgas pašvaldības neatradīs līdzekļus no jau saplānotā gada budžeta, Pierīgas iedzīvotāji paliks bez "Rīgas satiksme" nodrošinātā sabiedriskā transporta. Piemēram, Stopiņu novadā dzīvojošajiem 51. maršruta autobuss ir teju vienīgā iespēja, kā nokļūt mājās. Ja Pierīgas pašvaldības neatradīs līdzekļus no jau saplānotā gada budžeta, Pierīgas iedzīvotāji paliks bez "Rīgas satiksme" nodrošinātā sabiedriskā transporta. Piemēram, Stopiņu novadā dzīvojošajiem 51. maršruta autobuss ir teju vienīgā iespēja, kā nokļūt mājās. Raivis Bahšteins

Visvieglāk būtu nogriezt, un viss, par autobusu maršrutiem Pierīgā, ko turpmāk draud neapkalpot "Rīgas satiksme" saka Rīgas Domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

"Novada iedzīvotāji cietīs," ar nožēlu atzīst Stopiņu mērs Jānis Pumpurs.

Prostitūcija zeļ Pierīgas pirtīs
Armands Logins, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kontroles un pasākumu koordinācijas nodaļas galvenais inspektors stāsta, ka pieprasījums pēc treknajos gados uzplaukušā atpūtas tūrisma, jaunbūvētajām pirtīm viesu namiem ir mazinājies – pirtis stāv tukšas un nereti tiekot izīrētas seksa pakalpojumiem. Inspektors min skaitļus: "Mārupē esam apzinājuši trīs pirtis, Baložos divas, pie Salaspils arī divas. Pierīgā kopā tās ir 10 – 15 pirtis, ko izīrē seksa pakalpojumiem."

Dvēsele ar skaidām
Guļbūvju celšana ir īpaša māksla, arī tās topošajiem iemītniekiem jābūt pacietīgiem, ja vēlas, lai māja stāvētu ilgi. Garkalnes uzņēmējs Kaspars Arnis par šo arodu var pastāstīt visu. Šis nav gadījums, kad kurpnieks ir bez kurpēm, jo pats guļbūvju meistars un individuālā uzņēmuma "Vikano" īpašnieks K. Arnis mitinās lielā guļbaļķu mājā ar salmu jumtu. Gaisā jaušama koka jaukā smarža. "Pazīstu cilvēkus, kas ir pārliecināti – guļbūvē nekad nedzīvos, jo kādreiz tādā bijuši un jutuši, kā starp dēļiem pūš vējš. Tā ir sliktākā reklāma," saka meistars.

Visas cerības uz stārķi
Viņi ir skaists un jauks pāris – ilggadējā draudzība ir pāraugusi mīlestībā. Viņi ir ģimene. Viņi divi un kaķis. "Jau pirms laulībām zinājām, ka radīt bērnu mums būs problēma," stāsta Siguldas pusē dzīvojošie Natālija un Kārlis. "Bet kāzu dienas piknikā pie mūsu mašīnas nolaidās divi stārķi, un cēli pastaigājās burtiski mūsu acu priekšā. Mums abiem tā šķita kā zīme no augšas. Dabīgā ceļā mēs pie sava bērniņa netiekam un arī netiksim." Ceļš līdz mērķim nav rozēm kaisīts.

Bibliotēkas santīmus neskaita
Lai gan pašreiz Ministru Kabineta noteikumi neregulē, cik daudz pašvaldībām jātērē bibliotēku finansēšanai, Pierīgas bibliotēku vadītāji atzīst, ka sūdzēties nevar: mūsu valstī rekomendējošo summu – 30 santīmus uz vienu iedzīvotāju novadiem izdodas sagrabināt. "Domāju, būtu grēks sūdzēties – jaunas grāmatas esam iepirkuši un ejam līdzi laikam," atzīst Siguldas novada bibliotēkas vadītāja Ligita Zīverte.

Plašāk lasiet "Rīgas Apriņķa Avīzes" 6. marta numurā! "Rīgas Apriņķa Avīzi" abonējiet "Latvijas Pasta" nodaļās, pie sava pastnieka, internetā www.abone.pasts.lv, zvanot pa tālruņiem 67227080, 22008370 vai redakcijā Rīgā, Lāčplēša ielā 24, 5. stāvā.