21.09.2013 11:25

Ko Luters saka par grēku piedošanu

Autors  Guntars Baikovs; www.gudribassakums.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ko Luters saka par grēku piedošanu www.souldevice.wordpress.com

Ticība ir nepieciešama katra personīgai spējai pieņemt piedošanu.

Ticība ir nepieciešama nevis, lai sagatavotos saņemt piedošanu, bet gan lai spētu pieņemt to. Bez ticības pat Dievs nespēj izglābt cilvēku. Luters norāda uz šo tēmu savā izklāstā par Mateja 9:1-8, savās mājās 1533. gadā. Viņa sacītais attiecas uz mierinošo vārdu "Ņemies drošu prātu, dēls, tavi grēki tev piedoti." (2. pants).

Līdz pat šai dienai tas ir vienīgais ceļš kā saņemt grēku piedošanu, kad baznīcas kalps vai kāds cits kristietis jums saka: "Dievs nav dusmīgs uz tevi, tikai skaties, ka tu neesi dusmīgs uz Dievu. Viņa Dēla, Jēzus Kristus, dēļ viņš tev ir piedevis visus tavus grēkus."

Kad tu dzirdi šo apsolījumu, tev ir jātic tam ar visu savu spēku, un labāk jāļauj sevi saraut gabalos, nekā jāapšauba šis apsolījums. Jo, ja tu šaubies, grēku piedošana tev nekādi nepalīdzēs pat, ja Dievs ar visiem Saviem eņģeļiem būtu tev personīgi pasludinājis grēku piedošanu. Jo, kur trūkst ticības, mūsu Kungu Dievu apsaukā (darb.v. schilt man) par meli, it kā tas, ko viņš mums sola, nebūtu patiesība, un Viņam nebūtu nodoma turēt un piepildīt apsolījumu. Lai labais Dievs žēlīgi pasargā mūs no tādas neticības un grēka.