03.09.2013 11:06

Aicina sākt diskusiju par valsts atjaunotni un tautas vēlētu prezidentu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aicina sākt diskusiju par valsts atjaunotni un tautas vēlētu prezidentu Rolands Bartaševics

Demogrāfiskās, ekonomiskās un politiskās krīzes apstākļos Latvijas valstiskā suverenitāte un tautas dzīvība ir apdraudēta.

Vairākuma griba un intereses netiek uzklausītas, Latvijas iedzīvotāji tiek mākslīgi šķelti un sarīdīti cits pret citu. Cilvēki pārstāj ticēt Latvijas rītdienai un paši sev, tam, ka spēj ko mainīt vai ietekmēt. Garīgās vērtības ir aizstājis morālais relatīvisms, galējais individuālisms un patērēšanas kults.

Tieši tāpēc biedrība "Par tautas dzīvību", kuru nesen dibinājuši dažādu jomu eksperti, ekonomisti, juristi, kultūras un mākslas pārstāvji – Dr. oec. Inesis Feiferis, dramaturģe Lelde Stumbre, Dr. oec. Ivars Brīvers, aktrise Zane Jančevska, M. Econ., Dipl. Ing. Vilnis Zakrevskis, jurists un uzņēmējs Dmitrijs Trofimovs un citi sabiedrībā zināmi cilvēki – aicina uz preses konferenci 3. septembrī Rakstniecības un mūzikas muzeja Kinozālē Pils laukumā 2 pulksten 13.

Biedrība vēlas uzsākt atklātu diskusiju par to, kā nodrošināt tautas tiesības uz suverēno varu – tiesībām nepastarpināti ievēlēt valsts prezidentu, brīvi izvēlēties, ievēlēt un atsaukt Saeimas deputātus un iestāties par cilvēcisko pamatvērtību prioritāti valsts politikā.

"Tikai balstoties uz tām un organizējoties tautas kustībā, kurā pārstāvēti visi sabiedrības slāņi un visu tautību cilvēki, kuri jūtas piederīgi Latvijai un ir gatavi strādāt tās labā, varēsim stāties pretī globalizācijas negatīvajām tendencēm, atgūt mūsu zemi, mežus un laukus, nodrošināt darbu un pārticību, atjaunot ekonomiku, apstādināt tautas noasiņošanu – piespiedu ekonomisko emigrāciju, pasargāt mūsu bērnus no ētisko un garīgo vērtību degradācijas, nosargāt tiesības uz dabīgu ģimenes institūtu un valsts neatkarību."

Preses konferencē piedalīsies arī Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers, Dr. habil. chem.Ivars Kalviņš, žurnāliste Eva Lūse, Dr. oec. Iļja Gerčikovs, Latvijas Universitātes vadībzinātņu doktors, kultūrvēsturnieks, pedagogs, mūziķis Andrejs Mūrnieks un Mg Sociālajā darbā ar ģimenēm Ilona Bremze, un klātesošie tajā tiks iepazīstināti ar biedrības mērķi un pamatvērtībām, kā arī priekšlikumiem likumu izmaiņām tautas gribas īstenošanai Latvijā.