02.03.2012 15:17

Siguldas mācītājs cīnās par veselību

Autors  Raivis Bahšteins
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Andris Grots pašlaik gatavojas jau otrajai operācijai Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā.

Tikmēr dievkalpojumus mācītāja slimības laikā Siguldā un Allažos vada viņa dzīvesbiedre evaņģēliste Ilze Grota.

A. Grota veselības stāvoklis ir sarežģīts. Veselības problēmas sākušās februāra sākumā, kad viņš bija devies uz mācītāju konferenci, kur bez acīm redzama cēloņa kļuvis bāls un steidzami aizvests uz slimnīcu Ogrē ar pēkšņu kuņģa un zarnu asiņošanu. Tomēr tur viņam nespēja sniegt palīdzību, un A. Grots pārvests uz Stradiņa slimnīcu, kur divi ķirurgi veikuši 16 stundas ilgu vēdera dobuma operāciju. Mācītāja dzīvesbiedre pateicas daudzajiem asins donoriem, kas palīdzējuši – pieteikušies mācītāji un pat bijušie ieslodzītie no Matīsa cietuma.

A. Grots atradies komā, un ārstiem nācies cīnīties par to, lai viņš atgūtu elpošanas funkciju, ko nodrošinājis aparāts. Pēcāk A. Grots pārvests uz Rīgas rajona slimnīcu Siguldā, taču infekcijas dēļ sākušas sulot šuves un mācītāju atkal jāpārved uz Rīgu. Tagad ar speciālu antibiotiku kursu tiek ārstēta infekcija. Pēc tam A. Grotu sagaida nākamā operācija, kas varētu notikt aptuveni pēc nedēļas. I. Grote solīja informēt RAA, ja būs nepieciešamība pēc donoru asinīm.

Svētdien, 3. martā, kopā ar I. Groti dievkalpojumu Siguldas Sv. Bērtuļa baznīcā noturēs evaņģēlists ārsts Jānis Tolpežņikovs, kurš bija līdzās A. Grotam, kad sākusies sāpju lēkme.