13.07.2013 14:36

Siguldā smagi cietis suņuks – tiek meklēti saimnieki un vākti ziedojumi operācijai

Autors  Kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā noklīdis un zem automašīnas pakļuvis kāds trīs gadus vecs suņupuika, kuram veikta operācija un kurš tagad atkopjas dzīvnieku patversmē "Labās mājas". Siguldā noklīdis un zem automašīnas pakļuvis kāds trīs gadus vecs suņupuika, kuram veikta operācija un kurš tagad atkopjas dzīvnieku patversmē "Labās mājas". dzīvnieku patversme "Labās mājas"

Siguldas pašvaldības policisti dzīvnieku patversmē nogādājuši savainotu trīs gadus vecu suņuku. Viņam veikta lauztās ķepas operācija, kuru izmaksu segšanai tiek lūgti ziedojumi. Tāpat tiek meklēti viņa saimnieki.

Juglas dzīvnieku patversmes "Labās mājas" pārstāve Linda Zirdziņa pastāstīja: "Kad 9. jūlijā ap pusdienas laiku Siguldas pašvaldības policisti dzīvnieku patversmē nogādāja aptuveni trīs gadus veco, mazā auguma suņupuiku, sapratām, ka šis ir gadījums, kad vispirms jādara, bet par praktisko pusi jādomā vēlāk. Visticamāk, suņuks bija pakļuvis zem automašīnas."


Patversmes darbinieku acīm pavērās šaušalīgs skats. No labās priekšķepas, izspraucies cauri muskuļaudiem un ādai, rēgojās kauls. Operatīvi reaģēja veterinārārsts, kurš savā brīvdienā steidza nokļūt klīnikā, lai sāktu operāciju.

Labā ziņa: osteosintēzes operācija, kuras laikā kauli savienoti ar stieņa palīdzību, veikta. Pēc operējošā ārsta domām, tā noritējusi veiksmīgi. Suņa dzīvībai briesmas nedraud, vien priekšā ilgāks atveseļošanās periods. Ja operācija netiktu veikta steidzīgi, draudētu gangrēna ar kājas amputāciju vai daudz lēnāks un mokošāks dzīšanas process.

Operācijas un rehabilitācijas izmaksas varētu būt ap 190 latiem, un dzīvnieku patversme ārstēšanās izdevumu segšanai lūdz ziedojumus. Tāpat tiek meklēti suņuka īstie saimnieki. Suns ir aptuveni trīs gadus vecs, kastrēts, ar brūnu ādas kaklasiksnu. Atrasts Siguldā, Atbrīvotāju ielā. "Atkopties pēc pārciestā un turpināt ārstēšanos, viennozīmīgi labāk ierastā, mierīgā vidē ar saviem cilvēkiem līdzās, nevis dalot patversmi ar vēl 60 citiem bēdubrāļiem," nosaka Zirdziņa.

Ziedot nelaimē nokļuvušajam sunim var uz bankas kontu:

Biedrība "Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa"
PVN reg. Nr. 40008048503
AS "Swedbanka",
Kods: HABALV22
LV95HABA0551003865018

PayPal konts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.">Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Internetā: www.patversme.cedric.lv/ziedo 
Lūgums norādīt ziedojuma mērķi: "kājas operācijai"