15.02.2018 11:49

Vēl nedēļu var pieteikt pretendentus apbalvojumam "Laiks Ziedonim"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vēl nedēļu var pieteikt pretendentus apbalvojumam "Laiks Ziedonim" publicitātes

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" piekto reizi izsludinājis pieteikšanos apbalvojumam "Laiks Ziedonim". Apbalvojums, kā jau ierasts, tiks pasniegts piecās nominācijās: zinātnē, novadpētniecībā, bērniem un jauniešiem, tautsaimniecībā un par dzīvi literatūrā. Pieteikšanās līdz 23. februārim apbalvojuma mājas lapā. 

Apbalvojumu "Laiks Ziedonim" Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" iedibinājis 2014. gadā, lai iedvesmotu, novērtētu un cildinātu jaunradi, kā arī dzejniekam I. Ziedonim svarīgās vērtības – izcilību, degsmi, sūtību, stāju, veiksmi un savpatību. Tā ir iespēja ikvienam pamanīt un izcelt kādu savu novadnieku, darba devēju, kolēģi vai aktīvu jaunieti. Līdz šim apbalvojumu saņēmuši 20 laureāti no dažādiem Latvijas novadiem un disasporā dzīvojošie latvieši.

"Šodien tik ļoti nepieciešams Imanta Ziedoņa "Tik un tā" spēks, lai steidzīgajā un digitālajā laikmetā, kad bieži vien pamanām tikai to, ko kāds nav izdarījis, atrastu un izceltu Latvijas izcilības un vērtības – cilvēkus, kuri dara un iedvesmo apkārtējos, tos, kuri ir ar savu stāju un savpatību, kuri iedvesmo citus darīt vēl labāk un vairāk.. Jau piekto gadu apbalvojums "Laiks Ziedonim" mudina līdzcilvēkus apstāties un ieraudzīt cildenos cilvēkus sev apkārt," fonda "Viegli" paziņojumā citēta tā padomes priekšsēdētāja Žanete Grende.

Apbalvojumu īstenot palīdzēs cilvēki jeb vizionāri, kuri ir kompetenti nomināciju jomā, pārredz un pārzina nozares aktualitātes, viņu vidū arī iepriekšējo gadu laureāti. Laureātus atbalstīs mecenāti Boriss un Ināra Teterevi, nodrošinot katras nominācijas laureātam naudas balvu 3000 eiro apmērā.

Laureāti tiks paziņoti īpašā cildināšanas ceremonijā 3. maijā – Imanta Ziedoņa 85. dzimšanas dienā. Vairāk informācijas šeit.