14.12.2017 16:07

Ķekavietis guvis atzinību pasaules čempionātā finanšu modelēšanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ķekavietis guvis atzinību pasaules čempionātā finanšu modelēšanā publicitātes

Jau piekto gadu pēc kārtas piedaloties pasaules čempionātā finanšu modelēšanā "ModelOff", kura fināls šogad norisinājās Ņujorkā, ''Microsoft'' tehnoloģiju centrā Taimskvērā, Latvijas pārstāvis Andrejs Grigoļunovičs no Ķekavas novada izcīnījis augsto piekto vietu.

Par šī gada uzvarētāju 16 finālistu konkurencē no kopumā vairāk nekā 3000 dalībniekiem no 100 valstīm atzīts ''Bank of America Merrill Lynch'' direktors Alvins Vuns (Alvin Woon) no Honkongas. Latvija čempionātā šogad bijusi 15. visplašāk pārstāvētā valsts aiz tādām finanšu lielvalstīm kā ASV, Indija, Austrālija, Lielbritānija. Lai arī nevienam citam Latvijas pārstāvim bez A. Grigoļunoviča finālā iekļūt neizdevās, mūsu valsts finansistu arvien aktīvāka dalība apliecina augstu novērtējumu Latvijā pieejamajai finanšu izglītībai un finanšu sistēmai kopumā.

"Ir prieks, ka mani līdzšinējie sasniegumi ir iedvesmojuši arī citus banku, finanšu sektora, auditorkompāniju finansistus piedalīties sacensībās, kas uzskatāmas par vienām no prestižākajām finanšu nozarē pasaulē, un drosmīgi cīnīties par atzītāko finansistu tituliem," vērtē A. Grigoļunovičs, kurš dzīvo Ķekavas novada Lapenieku ciemā. Viņš uzskata, ka, tāpat kā olimpiskajās spēlēs Latvija noteiktos sporta veidos izcīna medaļas, arī finanšu jomā varam būt starp pasaules spožākajiem prātiem.

Paralēli finanšu modelēšanas pasaules čempionātam Ņujorkā notika arī "Global Traininig Camp" konference, kurā Andrejs Grigoļunovičs vadīja semināru par budžeta izstrādi topošajiem pasaules finanšu līderiem.

"ModelOff" ir t.s. intelektuālo sportistu sacensības ar mērķi veicināt analītiskās prasmes un finanšu pakalpojumu izcilību. Reitinga pirmajā piecdesmitniekā dominē pārstāvji no lielvalstīm, tādām globālām kompānijām kā "Morgan Stanley", "PricewaterhouseCoopers", "Deutsche Bank", "Bank of America/Merrill Lynch" u.c. Čempionāta dalībnieki mērojas spēkiem divos kvalifikācijas posmos internetā, risinot dažādus finanšu uzdevumus četru stundu garumā. No atlasītajiem finālistiem pasaules čempions tiek noskaidrots klātienē.

Andrejs Grigoļunovičs ir absolvējis Rīgas Ekonomikas augstskolu un ieguvis CFA kvalifikāciju (finanšu profesijas "zelta standarts" žurnāla "The Economist" vērtējumā). Viņa vadītā "AG Capital" uzņēmumu grupa specializējas finanšu plānošanas un analīzes ārpakalpojumu sniegšanā un finansējuma piesaistē uzņēmumiem ne tikai Latvijā, bet arī pasaules tirgū.