17.10.2017 16:52

Konkursā "Sējējs 2017" veicināšanas balvas saņēmuši arī pierīdzinieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Konkursā "Sējējs 2017" veicināšanas balvas saņēmuši arī pierīdzinieki www.sejejs.lv

13. oktobrī kultūras pilī "Ziemeļblāzma" Rīgā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un valsts augstākās amatpersonas sveica Zemkopības ministrijas organizētā konkursa "Sējējs 2017" laureātus un vecināšanas balvu saņēmējus, tostarp no Mārupes, Daugmales un Krimuldas.

Pasākumā tika sveikti lauksaimnieki, arī jaunie zemnieki, pārtikas ražotāji un mazpulki. Sumināto skaitā bijusi mārupiete Ieva Spriža, kas saņēmusi veicināšanas balvu nominācijā "Gada Leader projekts vietējā rīcības grupā" par projektu "Uzņēmuma "Dabas gardumi ar "odziņu"" izveide un attīstība", informē Mārupes novada pašvaldībā.

Savukārt nominācijā "Rītdienas sējējs – mazpulks" vienu no veicināšanas balvām saņēmis Ķekavas novada Daugmales mazpulks "Dzirkstelīte", kura vadītāja ir Zinaida Matisone, bet nominācijā "Gada uzņēmums pārtikas ražošanā" veicināšanas balva piešķirta Krimuldas novada SIA "Maiznīca Flora", kuras vadītājs ir Juris Zilgalvis, liecina informācija konkursa mājaslapā.

Šogad laureātu nosaukumus, diplomus un balvas piešķīra astoņās konkursa nominācijās: "Gada lauku saimniecība", "Gada uzņēmums pārtikas ražošanā", "Ģimene lauku sētā", "Bioloģiskā lauku saimniecība", "Gada Leader projekts vietējā rīcības grupā", "Rītdienas sējējs – mazpulks", "Zinātne praksē, inovācijas" un "Par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā". Veicināšanas balvas un diplomus kopumā saņēma 16 konkursa dalībnieku visās konkursa nominācijās.

Konkursa "Sējējs" apbalvojumu pasniegšana kļuvusi par vienu no nozīmīgākajiem lauksaimnieku pasākumiem, bet laureāta nosaukums "Sējējs" – par priekšzīmīga darba apliecinājuma zīmi, skaidro pašvaldībā.