30.08.2017 13:03

Svinīgā ceremonijā pasniegtas Ata Kronvalda balvas, tostarp Siguldas Valsts ģimnāzijas pedagoģei

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
 www.president.lv; LETA

Pirmdien svinīgā ceremonijā Rīgas pilī apbalvoti Ata Kronvalda balvas ieguvēji – starp balvas saņēmējiem bija arī Siguldas Valsts ģimnāzijas skolotāja Vaira Siliņa. Tāpat apbalvota tika pati Siguldas Valsts ģimnāzija kā viena no Zvaigžņu reitinga skolām.

"Skolotāji visā Latvijā ar savu nesavtīgo darbu ne tikai sniedz zināšanas Latvijas bērniem un jauniešiem, bet arī liek pamatus stiprai un zinošai Latvijai," uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, svinīgajā ceremonijā apbalvojot labākās skolas un skolotājus.

Valsts prezidents pateicās Latvijas skolotājiem par paveikto darbu skolēnu izglītošanā un uzsvēra, ka šodienas mainīgajā pasaulē skolotājiem ir jāmāk ieinteresēt un aizraut skolēnus. Vienlaikus tas ir arī liels izaicinājums – sagatavot bērnus un jauniešus nākotnes nezināmajiem un neparedzamajiem apstākļiem, informē Latvijas Valsts prezidenta kancelejas Prezidenta preses dienestā.

Savukārt, uzrunājot klātesošos jauniešus, Raimonds Vējonis atzīmēja: "Latvijas jaunieši būs tie, kuri veidos Latviju nākamajā simtgadē. Uz jūsu pleciem ir liela atbildība, tāpēc novēlu jums savas zināšanas izmantot, lai stiprinātu mūsu valsti."

Ata Kronvalda balva šogad tika pasniegta arī Siguldas Valsts ģimnāzijas bioloģijas skolotājai Vairai Siliņai līdz ar vēl sešiem skolotājiem no dažādām Latvijas skolām – Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja ķīmijas skolotājai Irinai Halatinai, Draudzīgā aicinājuma Cēsu novada ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotājai Dacei Eglītei, Rīgas Klasiskās ģimnāzijas ekonomikas un sociālo zinību skolotājam Dzintaram Dvinskim, Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas vēstures skolotājai Sandrai Tarandai, Popes pamatskolas vizuālās mākslas, mājturības un tehnoloģiju skolotājai Ingrīdai Andersonei, kā arī Rudzātu vidusskolas bioloģijas un ķīmijas skolotājai Jolantai Ļubkai-Tarasovai.

Valsts prezidents apbalvoja arī Zvaigžņu reitinga skolas par sasniegumiem mācību priekšmetu olimpiādēs un zinātniski pētnieciskajos konkursos. Šajā reitingā Siguldas Valsts ģimnāzija ieņēma otro vietu, atpaliekot vienīgi no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas. Tāpat apbalvota tika Rīgas 89. vidusskola, Aizkraukles novada vidusskola, Rīgas 25. vidusskola un Rīgas 10. vidusskola, vēsta preses dienestā un Siguldas novada pašvaldībā.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Ata Kronvalda fonda prezidents Henriks Danusēvičs (no labās) un Zvaigžņu reitinga diploma otrās vietas ieguvēji – Siguldas Valsts ģimnāzijas pārstāvji.