16.08.2017 13:39

FOTO: Top filma par Latvijas simtgadniekiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Top filma par Latvijas simtgadniekiem Einārs Binders

Turpinās dokumentālās filmas "Latvijas simtgadnieki (Piedzimt kopā ar Latviju)" uzņemšana. Pavisam nesen filmas radošā grupa apmeklēja bijušo mežsaimnieku no Aizputes Jāni Kazaku, kā arī Jūliju Zemļicku (105 gadi) no Tukuma un Martu Melngalvi (103 gadi) no Rīgas. Abas simtgadnieces Kandavas estrādē sirsnīgi sveica dziesmuspēles "Tobāgo!" mūzikas autors Uldis Marhilevičs un aktrise Olga Dreģe.

Dokumentālā filma "Latvijas simtgadnieki (Piedzimt kopā ar Latviju)", kuras režisore ir Žaklīna Cinovska, ir stāsts par Latvijas vienaudžiem, iespēja saglabāt vēsturei un nākamajām paaudzēm cilvēkstāstus par savu Tēvzemi, valsts pirmsākumiem, saglabājot latvisko un vēsturisko mantojumu. Šie ļaudis joprojām apbur līdzcilvēkus ar personīgo šarmu, aktīvo sabiedrisko dzīvi, neizsīkstošo dzīvesprieku un zinātkāri, dzīvesgudru ticību Latvijai un tās nākotnei.

Simtgadnieki stāsta un dalās par pārdzīvoto laikmeta griežos gadsimta nogrieznī. Tiek dokumentēti viņu dzīves stāsti, papildināti ar unikāliem vēstures materiāliem, kas atrodami viņu personīgajos materiālos.

Filmas pirmizrāde paredzēta 2018. gadā valsts svētku priekšvakarā. Filmas informatīvais reklāmas rullītis 15. jūlijā bija skatāms pirmajā Latvijas simtgadnieku salidojumā Rundāles pilī.