15.07.2017 19:46

FOTO: Pirmais Latvijas simtgadnieku salidojums raisa lepnumu par Latvijas cilvēkiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Pirmais Latvijas simtgadnieku salidojums raisa lepnumu par Latvijas cilvēkiem Einārs Binders

Sestdien Rundāles pils Baltajā zālē notika pirmais simtgadnieku salidojums – svinīgs pasākums, kas norisinās Latvijas valsts 100 gadu jubilejas zīmē. Salidojuma dalībnieki bija Latvijas valsts "vienaudži" – 42 cilvēki, kuriem šobrīd ir 100 un vairāk gadu.

Pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. "Tā ir liela Latvijas un jūsu pašu bagātība, ka esat nodzīvojuši garu un notikumiem bagātu mūžu, aizvien esat dzīvespriecīgi un enerģiski cilvēki. Jūs mums sniedzat unikālu dzīves pieredzi, gudrību un neatkārtojamus dzīvesstāstus," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Simtgadniekus un pārējos viesus priecēja koncerts, kurā uzstājās vīru koris "Absolventi", bērnu vokālais ansamblis "Dzeguzīte", operas soliste Kristīne Gailīte, dziedošie aktieri Rūdolfs Plēpis, Jānis Paukštello un Andris Bērziņš, kā arī citi mākslinieki. Salidojuma dalībniekiem bija iespēja baudīt atjaunotās Rundāles pils krāšņumu, rožu dārzu un parku skaistumu, kā arī skatīt fragmentus no topošās dokumentālās filmas "Piedzimt kopā ar Latviju".

Salidojuma mērķis ir veicināt senioru iesaistīšanos Latvijas simtgades pasākumos un godināt mūsu līdzcilvēkus, kuri nodzīvojuši garu un bagātu mūžu un devuši ieguldījumu savas dzimtas, novada un valsts attīstībā.