26.05.2017 13:05

Jūlijā norisināsies pirmais Latvijas simtgadnieku salidojums; dalību apstiprinājuši 33 cilvēki

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūlijā norisināsies pirmais Latvijas simtgadnieku salidojums; dalību apstiprinājuši 33 cilvēki arhīvs

Uz pirmo Latvijas simtgadnieku salidojumu, kas notiks 15.jūlijā Rundāles pils Baltajā zālē, dalību apstiprinājuši 33 Latvijas simtgadnieki, kas piedzimuši reizē ar Latviju, informēja biedrības "Rīgas aktīvo senioru alianse" vadītāja Terezija Mackare.

Viņa skaidroja, ka salidojums ir aicinājums simtgadniekiem iziet sabiedrībā kopā ar savas dzimtas pārstāvjiem, pašvaldības vadītājiem, satikties ar vienaudžiem, satikties cilvēkiem, kuri veidojuši kopīgās vēsturiskās atmiņas pamatu.

Salidojuma dienā notiks ekskursijas, turklāt simtgadniekiem būs iespēja iepazīties ar pils muzeju un parku. Savukārt Baltajā zālē viesiem uzstāsies Latvijā pazīstami mākslinieki.

Vienlaikus Latvijas pašvaldību kultūras darbinieki veido muzikālo aleju, pa kuru Latvijas simtgadnieki un viesi dosies uz Balto zāli. "Mūzikas alejā saklausīsim katras Latvijas desmitgades populārākās melodijas, dziesmas, dejas," pauda Mackare.

Salidojuma dalībnieku vidū būs arī dokumentālās filmas "Piedzimt kopā ar Latviju" varoņi-valsts simtgadnieki, kā arī notiks filmas videoprezentācija.
Latvijas pirmais simtgadnieku salidojums ir pilsoniskā iniciatīva, kas veltīta Latvijas 100 gadu jubilejai.