03.05.2017 19:00

Raimonds Vējonis pasniedzis valsts augstākos apbalvojumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniedz Triju Zvaigžņu ordeni Jaunā Rīgas teātra aktrisei Baibai Brokai par nopelniem kultūrā un spilgtu māksliniecisko devumu Latvijas profesionālā teātra un kino mākslā valsts augstāko apbalvojumu pasniegšanas svinīgajā ceremonijā Rīgas pilī. Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniedz Triju Zvaigžņu ordeni Jaunā Rīgas teātra aktrisei Baibai Brokai par nopelniem kultūrā un spilgtu māksliniecisko devumu Latvijas profesionālā teātra un kino mākslā valsts augstāko apbalvojumu pasniegšanas svinīgajā ceremonijā Rīgas pilī. Ieva Čīka, LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien Rīgas pilī pasniedza valsts augstākos apbalvojumus 68 dažādu profesiju un amatu pārstāvjiem no visiem Latvijas reģioniem.

Valsts augstākie apbalvojumi tika pasniegti par nozīmīgu darbu kultūrā, mākslā un mūzikā, sasniegumiem zinātnē, pašaizliedzīgu un mūža darbu pedagoga profesijā, profesionālu dienestu bruņotajos spēkos un robežsardzē, sevišķiem nopelniem nacionālās pretošanās kustībā, nozīmīgu devumu lauksaimniecībā, mežsaimniecībā, uzņēmējdarbībā un vides aizsardzībā, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

"Laikā, kad sākam svinēt Latvijas simtgadi, vēlos pateikties cilvēkiem, kuri ir paveikuši vairāk par savu ikdienas pienākumu. Jums ir ļoti nozīmīga loma valsts vēsturē, jo ar savu darbu, kas ir īpaši pamanāms, jūs veidojat labāku Latviju," uzrunā uzsvēra Valsts prezidents, godinot valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta – saņēmējus.

"Jūs paši vislabāk zināt, cik daudz pūļu ir jāiegulda, lai sasniegtu izvirzītos mērķus. Tikai jūs paši un jūsu ģimenes locekļi zināt, cik liela sirds degsme, mērķtiecība un neatlaidība ir jāiegulda, lai jūs varētu spīdēt pasaulslavenās koncertzālēs, lai sasniegtu visaugstākos sportiskos sasniegumus, lai varētu palīdzēt citiem. Lai varētu audzināt jauno paaudzi par Latvijas patriotiem," teica Raimonds Vējonis.