01.12.2016 15:00

"Ulubeles" projekts "Cilvēcības skoliņa" uzvar konkursā "Labās gribas uzņēmējs"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
"Ulubeles" projekts "Cilvēcības skoliņa" uzvar konkursā "Labās gribas uzņēmējs" publicitātes

"MTG TV Latvia" un bezpeļņas organizācijas "Reach for Change" sociālajā projektā "Labās gribas uzņēmējs" šogad uzvarējusi Ilze Džonsone no dzīvnieku patversmes "Ulubele" Stopiņu novada Līčos ar projektu "Cilvēcības skoliņa", kura mērķis ir attīstīt bērnos emocionālo inteliģenci caur rūpēm par dzīvniekiem.

Uzvarētāja ieguvusi "Labās gribas uzņēmēja" statusu un vietu Sociālās uzņēmējdarbības inkubatorā – finansējumu 15 000 eiro gadā ar iespēju piedalīties apmācību programmā trīs gadus. Mentoru palīdzību un apmācības saņems visi pārējie finālisti: Eva Viļķina un biedrība "Cerību spārni" ar sociālā atbalsta centru "Cerību māja" Siguldā, Līva Jankeviča un Rūdolfs Cešeiko ar projektu "Kids GYM", Tatjana Tarasova no biedrības "Karosta Kids", Anna Kašina ar projektu "Pasaku nams".


""Ulubeles" darbi līdz šim skaidri apliecina viņu spēju mainīt sabiedrības viedokli par tādu sarežģītu jautājumu kā attieksme pret dzīvniekiem. Tieši tas bija viens no svarīgiem aspektiem, izvēloties "Ulubeli" par uzvarētājiem, un liek domāt, ka viņi ar savas "Cilvēcības skolas" projektu spēs attīstīt bērnos emocionālo inteliģenci, kas arī ir "Ulubeles" projekta mērķis," lēmumu skaidro "TV3 Latvia" valdes locekle Baiba Zūzena.

"Viņu piedāvājums bija kvalitatīvs un pārdomāts, tas iekļāva ilgtspējīgas attīstības plānu, kas vieš ticību, ka jau pēc gada mēs varēsim redzēt stabilus darba rezultātus. "Ulubele" pārliecināja, ka viņi spēs realizēt savu sociālā biznesa ideju, jo jau atlases gaitā Akseleratora programmā viņi parādīja, ka ir gatavi un grib mācīties un attīstīties."

Mācības notiks gan dzīvnieku patversmē "Ulubele", gan arī Latvijas skolās audzināšanas stundās. Šo mācību galvenais mērķis ir bērniem iemācīt atbildības sajūtu un pārliecināt, ka vardarbība ir slikta, jo, darot pāri mājdzīvniekiem bērnībā, pieaugot bērns var aizskart arī cilvēkus.

"Mūsu "Cilvēcības skoliņā" bērni izies mācību kursu un apgūs jaunas zināšanas saistībā ar mājdzīvnieku aprūpi. Taču projekta mērķis nav tikai dzīvnieku glābšana. Mēs palīdzēsim bērniem ne tikai apgūt zināšanas par to, kā rūpēties par mīluļiem. Skoliņā mācīs bērnus rūpēties par tuviniekiem, mīlēt un aizsargāt tos, kas ir mums blakus," teica konkursa uzvarētājas – dzīvnieku patversmes "Ulubele" vadītāja Ilze Džonsone un brīvprātīgā Diāna Elekse. "Mēs vēlamies bērniem iemācīt, ka ar agresiju neko panākt nevar. Esam pārliecināti, ka pēc skoliņas bērni kļūs labsirdīgāki un spēs savaldīt savas negatīvās emocijas."

"Reach for Change" vadītāja Latvijā Jevgenija Kondurova atzīmēja, ka sociālā uzņēmējdarbība šobrīd vēl nav ļoti populāra un bieži tiek jaukta ar NVO darbību vai klasisko uzņēmējdarbību. Taču esot skaidri redzams, ka popularitāte šāda veida biznesam aug, un katru gadu organizācija saņem arvien vairāk pieteikumu ar idejām, kā uzlabot bērnu dzīvi Latvijā, nodarbojoties ar sociālo uzņēmējdarbību: "Tas apliecina, ka Latvijā dzīvo patiešām empātiski cilvēki, kam rūp ne tikai sava labklājība, un sociālai uzņēmējdarbībai kā biznesa formai ir labas nākotnes izredzes."