07.11.2016 16:46

Zivsaimniecības nozares gada balva "Lielais loms" – arī Carnikavas "Krupim"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zivsaimniecības nozares gada balva "Lielais loms" – arī Carnikavas "Krupim" Zemkopības ministrija

Jūrmalas Kultūras centrā Majoros tika sveikti zivsaimniecības nozares konkursa "Lielais loms 2016" laureāti un veicināšanas balvu saņēmēji – nozares uzņēmēji un jaunie darbinieki. Īpašajā nominācijā "Ieguldījums zivsaimniecības popularizēšanā" par laureātu kļuva Carnikavas novada SIA "Krupis" un tās vadītāja Zigrīda Skaveneca.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) pasākumā norādīja, ka zivsaimniecības nozarē svarīgākais ir prasme no iegūtajām zivīm radīt maksimāli lielu pievienoto vērtību, nopelnot pašiem un sniedzot ieguldījumu tautsaimniecības attīstībā.

"Ar saviem zivju produktiem, kas nonāk dažādos kontinentos, spējam nest Latvijas vārdu pasaulē. Tāpēc šodien sveicam tos zivsaimniecībā strādājošos ļaudis, kas pēdējā laikā ir bijuši centīgāki un veiksmīgāki par pārējiem," viņš sacīja.

Laureāta nosaukums nominācijā "Gada zvejas-akvakultūras uzņēmums" piešķirts SIA "Verģi" un tās vadītājam Ivaram Janekam. Nominācijā "Gada uzņēmums zivju apstrādē" par labāko atzīta SIA "Baltijas zivis-97", savukārt nominācijā "Jauns un daudzsološs nozarē" laureāta titulu ieguva Oļegs Faļēvičs, kurš darbojas uzņēmumā "Verģi".

Balva "Par mūža ieguldījumu zivsaimniecībā" šogad piešķirta Latvijas Zvejnieku federācijas biedram Miķelim Pessem, kurš zināšanas, pieredzi un darbu veltījis piekrastes zvejniecības saglabāšanai un attīstībai.

Balva "Lielais loms" iedibināta 2015. gadā un ir augstākā atzinība par nozīmīgiem sasniegumiem un ieguldījumu nozares labā. Zemkopības ministrija ik gadu rīko arī lauksaimniecības nozares konkursu "Sējējs" un mežsaimniecības konkursu "Zelta čiekurs".