02.04.2016 08:57

"Gada balva medniecībā 2015" piešķirta arī inčukalnietim Arvīdam Blauam

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Arvīds Blaus (pirmais no labās) medībās pirms trim gadiem Arvīds Blaus (pirmais no labās) medībās pirms trim gadiem arhīvs

Jau otro reizi aprīļa pirmajā sestdienā Jaunmoku pilī godinās Latvijas "Gada balvas medniecībā" laureātus. Nominācijā "Par nozīmīgu ieguldījumu medniecībā reģionā" tiks atzīmēts arī inčukalnieša Arvīda Blaua veikums.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja A. Blaus, par mednieku viņš kļuvis 1971. gadā, kad studējis Latvijas Lauksaimniecības universitātes Mežsaimniecības fakultātes 3. kursā. Vēlāk viņš 13 gadus vadījis Latvijas Mednieku un makšķernieku biedrības Rīgas rajona apvienību. Protams, strādājot mednieku interesēs, arī pats bijis aktīvs mednieks, un jau ilgus gadus viņš ir Inčukalna medību kolektīva, kas tagad saucas "Reķelis", biedrs.


"Inčukalna pusē vilku un briežu nav, bet viesmedībās Kurzemē man izdevies iegūt gan vienu briedi, gan vienu vilku. Savukārt tepat Inčukalna pusē nomedīti 18 aļņi," jautāts par savu mednieka veiksmes sarakstu saka A. Blaus.

"Gada balva medniecībā" tika iedibināta kā augstākā atzinība par nozīmīgu ieguldījumu medību saimniecības attīstībā un medību popularizēšanā Latvijas un vietējā mērogā. Šādi tiek cildināta atbildīga, rūpīga un ilgtspējīga medniecība – neatņemama Latvijas kultūras sastāvdaļa.

Pirmo reizi Latvijas vēsturē "Gada balva medniecībā" pasniedza pērn. Balvai ir trīs nominācijas: "Par mūža ieguldījumu medniecībā", "Par nozīmīgu ieguldījumu medniecībā" un "Par nozīmīgu ieguldījumu medniecībā reģionā".

Latvijā pašlaik ir 22 tūkstoši aktīvu mednieku.