07.11.2013 11:11

Valsts svētkos godinās ikšķiliešus

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Valsts svētkos godinās ikšķiliešus Ogrenet.lv

18. novembrī Latvijas valsts proklamēšanas dienai veltītā pasākuma "Pie Tevis, Latvija" ietvaros jau otro reizi Ikšķiles novada pašvaldība apbalvos titulu "Goda novadnieks" un "Ikšķiles novada Gada cilvēks 2013" ieguvējus.

"Goda novadnieks" ir augstākais novada apbalvojums, kuru piešķir personām par mūža ieguldījumu vai īpašiem nopelniem Ikšķiles novada labā, savukārt apbalvojumu "Ikšķiles novada Gada cilvēks 2013" piešķir par personas veikumu iepriekšējā gada periodā. Šogad kandidātus apbalvojumam "Goda novadnieks" un "Ikšķiles novada Gada cilvēks 2013" varēja pieteikt no 12. augusta līdz 12. septembrim. Konkursa vērtēšanas komisijai kopumā tika iesūtītas 14 iesniegumu vēstules.

Katrs goda novadnieks pateicībā no Ikšķiles novada pašvaldības saņems apzeltītu sudraba krūšu zīmi ar arheoloģisko Ikšķiles līvu rotas motīvu un Apliecinājuma rakstu. Savukārt titula "Ikšķiles novada Gada cilvēks 2013" īpašnieki saņems galda medaļu, kuras ornaments sasauksies ar krūšu zīmē ietverto ideju par Ikšķili kā seno līvu zemi.

2013. gada "Goda novadnieki ir": Jānis Rijnieks, Roberts Jansons un Jānis Hartmanis. Savukārt un apbalvojumu "Ikšķiles novada Gada cilvēks - 2013" saņems Maija Poriete, Didzis Apsītis un Kaspars Špēlis

Pasākuma ietvaros pašvaldība suminās arī konkursa "Ikšķiles novada sakoptākā sēta 2013" uzvarētājus - Mežaku ģimeni no Rīgas ielas 32. Pēc apbalvošanas ceremonijas notiks koncerts par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienai.