17.08.2015 21:32

Oslo reibumā aizturētajiem "airBaltic" apkalpes locekļiem piespriež cietumsodus

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Oslo reibumā aizturētajiem "airBaltic" apkalpes locekļiem piespriež cietumsodus arhīvs

Tiesa Norvēģijas galvaspilsētā Oslo pirmdien piespriedusi cietumsodus trim no četriem Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" apkalpes locekļiem, kuri šomēnes pirms došanās reisā tika aizturēti alkohola reibumā Oslo lidostā, ziņo Norvēģijas laikraksts "Aftenposten".

Lidmašīnas otrajam pilotam piespriests sešu mēnešu cietumsods, vienai no stjuartēm 45 dienu, bet otrai - 60 dienu ieslodzījums.

Lidmašīnas otrais pilots ir atzinis, ka viņš kopā ar citiem apkalpes locekļiem pirms plānotā reisa izdzēra divas pudeles viskija, kā arī alu, vēstīja aģentūra AFP.

Tiesnesis spriedumā uzsvēra otrā pilota augsto alkohola koncentrāciju asinīs, lielo skaitu cilvēku, kas tiktu pakļauti briesmām, plānotā lidojuma ilgumu, kā arī faktu, ka viņam vajadzēja zināt, ka arī viņa kolēģi ir dzēruši.

Savukārt lidmašīnas komandiera prāva sāksies 17. septembrī, un līdz tai viņš piekritis palikt apcietinājumā. Viņš ir arī noraidījis dažas no viņam izvirzītajām apsūdzībām.

Jau ziņots, ka 8. augustā Oslo Gardemūnas lidostā tika aizturēti četri "airBaltic" lidmašīnas apkalpes locekļi, jo viņu asinīs alkohola līmenis pārsniedza atļautās 0,2 promiles. Lidmašīnas komandiera asinīs tika konstatētas 0,54 promiles alkohola, otrajam pilotam - 1,35 promiles, bet divām stjuartēm - 0,91 un 0,55 promiles.

Aizturētajai "airBaltic" lidmašīnas apkalpei bija paredzēts doties tūrisma firmas "Star Tours" pasūtītā čārterreisā no Oslo uz Haniju Grieķijas Krētas salā ar 109 pasažieriem.

"airBaltic" oficiālā paziņojumā pauda nožēlu par notikušo un solīja to izmeklēt. "airBaltic" uz izmeklēšanas laiku attiecīgos darbiniekus ir atstādinājis no pienākumu pildīšanas. Iespējams, pēc izmeklēšanas uzņēmumā tiks ieviest stingrāki drošības principi. Vienlaikus " airBaltic" pauda pateicību Norvēģijas kolēģiem.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Lidsabiedrības lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.