12.08.2015 10:29

Kerijs uzskata par ticamu, ka viņa e-pastu lasa Ķīna un Krievija

Autors  BNS/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kerijs uzskata par ticamu, ka viņa e-pastu lasa Ķīna un Krievija www.thenation.com

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs otrdienas vakarā atzina par "ļoti ticamu", ka viņa elektronisko pastu lasa Ķīna un Krievija.

"Atbilde ir tāda, ka tas ir ļoti ticami. Tas nav ... ārpus iespējamības jomas, un mēs zinām, ka pēdējo dienu laikā tās ir uzbrukušas vairākām Amerikas interesēm," Kerijs sacīja telekanāla CBS vakara ziņu raidījumā.

Kerijs atbildēja uz raidījuma vadītāja Skota Pelija jautājumu, vai viņš uzskata, ka Ķīna un Krievija lasa viņa e-pastu.

"Tas ir ļoti iespējams ... Es noteikti rakstu lietas [e-pastā], to apzinoties," teica Kerijs.

Viņš piebilda, ka kiberuzbrukumi ir viens no tematiem notiekošās sarunās ar Ķīnu un tiks apspriesti arī septembrī, kad Ķīnas prezidents Sji Dziņpins Vašingtonā tiksies ar ASV prezidentu Baraku Obamu.

"Diemžēl mēs dzīvojam pasaulē, kurā vairākas valstis, ieskaitot Ķīnu un Krieviju, ir konsekventi iesaistījušās kiberuzbrukumos Amerikas interesēm, Amerikas valdībai. Un tas ir jautājums, kuru mēs nesen ļoti spēcīgi izvirzījām mūsu dialogā ar Ķīnu," sacīja Kerijs.

Ķīna tiek turēta aizdomās kiberuzbrukumu organizēšanā, par kuriem kļuva zināms jūnijā un kuros ir nozagts liels daudzums ASV federālās valdības darbinieku personas datu. Šādi kiberuzbrukumi bija svarīgs temats Stratēģiskajā un ekonomiskajā dialogā starp abām valstīm, kas notika jūnija beigās Vašingtonā.

Apsūdzības kiberuzbrukumu organizēšanā Ķīna raksturo kā nepamatotas un uzsver, ka ir pret jebkādām hakeru darbībām.