06.08.2015 09:23

Malaizijas premjers: Reinjonā atrastā atlūza ir daļa no "Malaysia Airlines" pazudušās reisa MH370 lidmašīnas

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Malaizijas premjerministrs Nadžibs Razaks Malaizijas premjerministrs Nadžibs Razaks www.kinibiz.com

Malaizijas premjerministrs Nadžibs Razaks trešdien paziņojis, ka starptautiskā ekspertu grupa, kas pēta Indijas okeāna Reinjonas salā pirms nedēļas atrasto lidmašīnas spārna atlūzu, apstiprinājusi, ka tā ir daļa no lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pērn mīklainos apstākļos pazudušās reisa MH370 lidmašīnas.

Īsu brīdi pēc tam Parīzes prokurora vietnieks Seržs Makovjaks nācis klajā ar krietni piesardzīgāku paziņojumu, ka par atlūzas piederību lidmašīnai var runāt "ar ļoti augstu ticamības pakāpi".

Pēc viņa teiktā, atlūzas tehniskie raksturlielumi ļāvuši izmeklētājiem apstiprināt, ka tas ir "Boeing 777" flaperons, bet lidsabiedrības iesniegtā tehniskā dokumentācija "palīdzējusi noteikt saistību starp šo detaļu un reisa MH370 lidmašīnas "Boeing 777" flaperonu attiecībā uz to kopīgajiem tehniskajiem raksturlielumiem".

Makovjaks nav varējis pateikt, kad var gaidīt detalizētākus izmeklēšanas rezultātus, bet uzsvēris, ka "eksperti strādā, lai pēc iespējas drīzāk sniegtu upuru ģimenēm pilnīgu un drošu informāciju".

Neilgi pirms tam Malaizijas premjers informāciju par atrastā flaperona piederību pazudušajai lidmašīnai paziņojis kā pilnībā apstiprinātu.

"Tagad mums ir lietiski pierādījumi, ka reiss MH370, kā es paziņoju pagājušā gada 24.martā, traģiski beidzies Indijas okeāna diendviddaļā," viņš sacījis. "Ceru, ka šis apstiprinājums, lai arī traģisks un sāpīgs, vismaz sniegs skaidrību reisa MH370 lidmašīnā atradušos cilvēku tuvajiem un mīļajiem. Savā līdzjūtībā un lūgšanās mēs esam kopā ar viņiem."

Kā ziņots, lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda pērn 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Līdz pagājušajai trešdienai, neraugoties uz intensīvo meklēšanu, nedz okeāna dzīlēs, nedz virs ūdens nebija izdevies atrast nekādas pazudušās lidmašīnas pēdas.

Premjers solījis upuru tuviniekiem, ka valdība darīs visu, kas tās spēkos, lai noskaidrotu patiesību par notikušo.