31.07.2015 15:23

Eiropieši par lielāko ES risināmo problēmu uzskata imigrāciju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Eiropieši par lielāko ES risināmo problēmu uzskata imigrāciju ec.europa.eu

Par lielāko problēmu, ar ko pašreiz saskaras Eiropas Savienība (ES), eiropieši uzskata imigrāciju, liecina piektdien publicētie jaunākās Eirobarometra standartaptaujas rezultāti. Aptauja notika maijā 34 ES dalībvalstīs un kandidātvalstīs, aptaujāti tika 31 868 cilvēki.

Jautāti, kas viņus uztrauc visvairāk, iedzīvotāji kā vissvarīgāko ES līmeņa jautājumu min imigrāciju. Ar 38 % (+14 punkti) imigrācija nu tiek uzskatīta par daudz lielāku problēmu nekā ekonomiskā situācija (27 %, -6 punkti), bezdarbs (24 %, -5 punkti) un dalībvalstu publiskās finanses (23 %, -2 punkti).

Visvairāk par to uztraucas 20 dalībvalstīs, īpaši Maltas (65 %) un Vācijas (55 %) iedzīvotāji.

Jautāti par migrācijas problēmu, 73 % eiropiešu atbalsta Eiropas kopējo politiku migrācijas jomā. Vairākumam eiropiešu (51 %) ir pozitīva attieksme pret cilvēku migrāciju starp ES dalībvalstīm. Tomēr 56 % cilvēku ir negatīvi noskaņoti pret imigrāciju no valstīm, kas nav ES dalībvalstis.

Kopš 2014. gada novembra ir ievērojami pieaugušas (17 %, + 6 punkti) arī bažas par terorismu, kas jārisina ES līmenī. Tomēr kopumā iedzīvotāji joprojām ar optimismu raugās ES nākotnē. 58 % (+2 punkti) eiropiešu ir noskaņoti optimistiski, bet 36 % (-1 punkts) ir pesimistiska attieksme.

Lielākās problēmas, ar ko saskaras ES: