29.07.2015 11:56

Lielbritānijas premjerministrs Kemerons satraukts par situāciju Kalē

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lielbritānijas premjerministrs Kemerons satraukts par situāciju Kalē www.thespinalley.co.uk

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons izteicis satraukumu par situāciju Kalē, kur tūkstošiem imigrantu centušies iekļūt Lamanša tunelī, lai nokļūtu Lielbritānijā.

"Tas ir ļoti satraucoši," Kemerons sacīja žurnālistiem vizītes laikā Singapūrā, "mēs strādājam cieši kopā" ar Francijas varasiestādēm, lai risinātu situāciju.

Viņš arī pastāstīja, ka Apvienotās Karalistes iekšlietu ministre Terēza Meja trešdien sasauks valdības ārkārtas komitejas "Cobra" sanāksmi, lai pārrunātu incidentu.

Kemerons apgalvoja, ka Lielbritānija dara visu iespējamo, lai novērstu šādus notikumus, piemēram, investējot žoga būvniecībā ap teritoriju, un piebilda, ka "nevēlas ar pirkstiem rādīt uz vainīgajiem".

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Sezenēvs otrdien apmeklēja Londonu, kur piedalījās sarunās ar Meju par imigrantu krīzes risināšanu.

Vismaz 1500 imigranti cerībā sasniegt Lielbritāniju naktī no otrdienas uz trešdienu atkal centušies iekļūt Lamanša tunelī Francijas ostas pilsētā Kalē, vēsta policija. Viens imigrants incidentā gājis bojā.

Savukārt naktī no pirmdienas uz otrdienu tunelī centās iekļūt apmēram 2000 imigrantu.