27.07.2015 22:52

Lietuvas Ārlietu ministrija zobojas par Kaļiņingradas gubernatora aplamo statistiku

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lietuvas Ārlietu ministrija zobojas par Kaļiņingradas gubernatora aplamo statistiku www.delfi.lt

Lietuvas Ārlietu ministrija reaģējusi uz Krievijas Kaļiņingradas apgabala gubernatora vietas izpildītāja Nikolaja Cukanova neseno aplamo apgalvojumu, ka Lietuvas iedzīvotāju skaits esot sarucis līdz 1,4 miljoniem, tātad ir divreiz mazāks nekā patiesībā.

Lietuvas Ārlietu ministrija paudusi cerību, ka Cukanovs nepieļauj tik būtiskas kļūdas, kad runā par sava apgabala ekonomiskajiem rādītājiem, pirmdien vēsta "Tvrain.ru".

"Saskaņā ar Lietuvas Republikas Statistikas departmenta datiem 2015. gada jūlija sākumā Lietuvā dzīvoja vairāk nekā 2,9 miljoni cilvēku," teikts ministrijas atbildē Krievijas telekanāla "Doždj" redakcijai. "Kļūda statistikā, ko izmantojis Krievijas Federācijas Kaļiņingradas apgabala gubernatora vietas izpildītājs Nikolajs Cukanova kungs, samazinājusi Lietuvas iedzīvotāju skaitu "tikai" divas reizes. Ceram, ka gubernators nepieļauj tādus pārpratumus, kad sniedz statistikas datus par Kaļiņingradas apgabala ekonomiku."

Minēto skaitli Cukanovs publiski nosauca sestdien sarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kas aizvadītajā nedēļas nogalē bija ieradies Kaļiņingradas apgabalā un Svetlogorskā tikās ar festivāla "Golosjaščij KiViN" dalībniekiem un rīkotājiem.

Kā vēstīja Krievijas mediji, Putins šajā pasākumā izteicies, ka jūt līdzi lietuviešiem, norādot uz to, ka daudzi cilvēki pamet Lietuvu, un aicinājis viņus pārcelties uz Krieviju.

"Drīz jau nebūs kam braukt [uz Kaļiņingradas apgabalu]. Cik Lietuvā agrāk bija padomju laikos?" vaicājis Krievijas prezidents. Cukanovs Putinam atbildējis, ka padomju laikos Lietuvā bijuši 3,5 miljoni iedzīvotāju, bet tagad tur esot palicis 1,4 miljoni.

"Vairāk nekā puse iedzīvotāju ir aizbraukusi no valsts. Lai brauc pie mums," Putina teikto citēja ziņu aģentūra TASS.