13.07.2015 18:17

EP deputāti aicina EK novērst diskrimināciju pret patērētājiem Austrumeiropas valstīs

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
EP deputāti aicina EK novērst diskrimināciju pret patērētājiem Austrumeiropas valstīs Einārs Binders

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti rakstiskā deklarācijā Eiropas Komisijai (EK) izteikuši aicinājumu uzraudzīt situāciju un veikt vienotā Eiropas Savienības (ES) tirgus sakārtošanas pasākumus, lai novērstu diskrimināciju pret patērētājiem Austrumeiropas valstīs.

Rakstisko deklarāciju parakstījusi arī EP deputāte Inese Vaidere (V), kura skaidro, ka nereti no cilvēkiem Latvijā dzirdējusi, kā arī pati pārliecinājusies, ka identiski produkti, piemēram, mazgāšanas līdzekļi un kafija, ir daudz kvalitatīvāki Vācijā salīdzinājumā ar tiem, kas nopērkami Latvijā.

"To pierāda arī dažādi pētījumi, kuros, salīdzinot viena ražotāja produktus atšķirīgos tirgos, secināts, ka it kā vieniem un tiem pašiem produktiem pastāv ievērojamas kvalitātes, garšas un marķējuma atšķirības," uzsvēra Vaidere, kura EP strādā Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejā.

Deputāte arī norādīja, ka šī problēma skar plašu produktu klāstu, tai skaitā pārtikas produktus, tualetes piederumus, mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļus, piebilstot, ka Austrumeiropā pārdotajiem produktiem ir daudz zemāka kvalitāte un daudz mazāk augstas kvalitātes sastāvdaļu nekā "identiskiem" ražojumiem ES rietumu tirgus segmentā.

"Jau vairāk nekā desmit gadus Latvija ir daļa no ES vienotā tirgus, un nav pieļaujams, ka mūsu iedzīvotāji tiek uzskatīti par otrās šķiras patērētājiem," pauda deputāte, izsakot cerību, ka EK tagad nāksies rīkoties, ņemot vērā deklarācijas parakstītāju skaitu.