19.06.2015 18:31

Lavrovs atzīst, ka Ukrainas kaujinieku "republikas" ir atkarīgas no Kremļa

Autors  LETA/Ukrainska Pravda
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lavrovs atzīst, ka Ukrainas kaujinieku "republikas" ir atkarīgas no Kremļa arhīvs

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piektdien atzinis, ka Kremlim ir politiska ietekme uz Ukrainas kaujinieku grupējumiem "Doņeckas tautas republika" (DTR) un "Luhanskas tautas republika" (LTR).

"Ietekme uz viņiem mums, protams, ir, viennozīmīgi. Viņi zināmā mērā no mums ir atkarīgi - ņemot vērā kaut vai humāno palīdzību, kuru bez mums tādā apmērā tur nepiegādā neviens. Un, protams, no mums viņi ir atkarīgi arī politiskajā plānā, jo mēs iestājamies par to, lai viņu kā ukraiņu tautas daļas likumīgās tiesības tiktu cienītas," paziņoja Lavrovs.

Vienlaikus Lavrovs izteicās, ka ietekme nav "simtprocentīga".

"Mums nav morālu tiesību diktēt viņiem kaut kādas darbības vai soļus," sacīja Lavrovs.

Komentējot Kremlim adresētās apsūdzības par Minskas vienošanos nepildīšanu, viņš pavēstīja, ka tās Krievijai neuzliek nekādas saistības.

"Tas ir atklāts dokuments, to apstiprināja ANO Drošības padomes rezolūcija, vienkārši to vajag lasīt punktu pa punktam, lai saprastu, ka no Krievijas tur praktiski nekas nav atkarīgs, izņemot to, ka ir jāietekmē puses, ar ko mēs arī nodarbojamies," paziņoja Lavrovs.

ES pirmdien plāno oficiāli vēl par sešiem mēnešiem - līdz 2016.gada janvārim - pagarināt sankcijas, kas piemērotas Krievijai par tās agresiju pret Ukrainu.