27.05.2015 10:36

NATO ģenerālsekretārs: "Islāma valsts" sagrāvei būs vajadzīgi gadi

Autors  LETA/TASS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
NATO ģenerālsekretārs: "Islāma valsts" sagrāvei būs vajadzīgi gadi www.siinaay.com

Lai pilnībā sagrautu džihādistu grupējumu "Islāma valsts", būs vajadzīgi gadi, tāpēc NATO dalībvalstīm, kas ir iesaistījušās šajā cīņā, jānoskaņojas uz ilgstošiem pūliņiem, otrdien intervijā telekanālam CNN atzina alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Kampaņa pret "Islāma valsti", kā tas jau ir ticis norādīts, ir sarežģīts uzdevums, un tā paveikšanai būs vajadzīgi gadi," viņš sacīja. Uz žurnālista lūgumu minēt konkrētāku termiņu šī uzdevuma veikšanai, Stoltenbergs atbildēja: "Tas nozīmē - gadi."

"Perspektīvā mums vietējie spēki ir jāgatavo tam, lai tie spētu parūpēties par savu drošību," paskaidroja ģenerālsekretārs. "Šī uzdevuma izpildīšana ir darbs, kas paredzēts ilgstošai perspektīvai."

"Islāma valsts" ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Lielbritānijas Konfliktu bruņojuma izpētes organizācija vēl septembrī ziņoja, ka "Islāma valsts" kaujās izmanto ASV armijas ieročus un bruņojumu, ko dumpiniekiem Sīrijā piegādājusi Saūda Arābija.

Kā pagājušajā nedēļā pavēstīja sīriešu aktīvisti, "Islāma valsts" kontrolē jau vairāk nekā pusi Sīrijas teritorijas.