24.05.2015 23:21

Krievijas Valsts domes priekšsēdētājs: Krievija vēlētos atjaunot dialogu un normālas attiecības ar Baltijas valstīm

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krievijas Valsts domes priekšsēdētājs: Krievija vēlētos atjaunot dialogu un normālas attiecības ar Baltijas valstīm rt.com

Krievija vēlētos atjaunot dialogu un normālas attiecības ar Baltijas valstīm, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "De facto" sacīja Krievijas Valsts domes priekšsēdētājs Sergejs Nariškins.

"Baltijas valstis ir patstāvīgas, suverēnas, neatkarīgas valstis. Un mēs, Krievija, vēlētos ar tām atjaunot dialogu un normālas attiecības," teica Nariškins.

Viņš pauda, ka Latvijas un Krievijas attiecību uzlabošanai Latvijai jāatrisina nepilsoņu jautājums un jāpārtrauc "nacisma glorificēšana". Vaicāts, kādiem soļiem būtu gatava Krievija, Nariškins atbildēja, ka tā vienmēr ir gatava dialogam.

Politiķis arī apgalvoja, ka Krievija nekaro Ukrainā un sūdzējās par to, ka Krievijai atņemta balss Eiropas Padomes parlamentārajā asamblejā. "Vēl pirms gada mēs, Krievijas valsts dome, vērsāmies pie saviem Ukrainas kolēģiem ar paziņojumiem - apsēžaties pie sarunu galda, sāciet politisko dialogu ar visiem reģioniem un visiem politiskiem spēkiem. Tas ir tas, kas tagad parādās Minskas vienošanās. Ja mūs toreiz uzklausītu, tagad pilsoņu kara nebūtu," pauda Nariškins.

Kā ziņots, Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un martā to anektēja. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas, finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.