20.05.2015 11:51

Porošenko: Donbasā pāris mēnešos aizturēti 80 Krievijas karavīri

Autors  LETA/UNN
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ukrainas armijas sagūstītais Krievijas armijas karavīrs kapteinis Jevgēņijs Jerofejevs Ukrainas armijas sagūstītais Krievijas armijas karavīrs kapteinis Jevgēņijs Jerofejevs ekrānšāviņš no youtube.com

Donbasā pāris mēnešu laikā ir aizturēti vairāk nekā 80 Krievijas karavīru, intervijā britu raidsabiedrībai BBC atzina Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

"Runāsim tieši - mēs nekarojam ar Krievijas atbalstītajiem separātistiem. Tas ir īsts karš ar Krieviju. Šodien sagrāba divus Krievijas karavīrus, pirms dažām nedēļām un mēnešiem sagrāba attiecīgi 20 un 60 Krievijas īpašo uzdevumu vienību karavīrus. Tas ir kārtējais spēcīgais pierādījums," sacīja prezidents.

Runa ir par Krievijas īpašo uzdevumu vienību īstiem virsniekiem, kas uz Ukrainas teritoriju atbraukuši karot, viņš uzsvēra.

Pret nule kā aizturētajiem Krievijas karavīriem Ukrainas puse izturas, ievērojot visas humānās normas, norādīja prezidents.

"Mēs šiem karavīriem nodrošinām pieeju visām humānajām organizācijām. Pie viņiem jau bijuši EDSO un Sarkanā Krusta pārstāvji. Kādi vēl pierādījumi mums būtu jāsniedz pasaulei? Kaut arī pasaule mums tāpat jau tic. Kādi vēl pierādījumi būtu jāsniedz Krievijai, ka tie ir viņu karavīri, viņu regulārie bruņotie spēki, viņu karš un agresija," vaicāja Porošenko.

Ukrainas armija Luhanskas apgabalā sestdien (sākotnēji tika ziņots, ka svētdien) sagūstīja divus Krievijas armijas karavīrus - 3. gvardes īpašo uzdevumu brigādes kapteini Jevgēņiju Jerofejevu un seržantu Aleksandru Aleksandrovu. Brigādes pastāvīgā dislokācijas vieta ir Toljati pilsēta Krievijas Samaras apgabalā.

Pratināšanas gaitā abi gūstekņi apliecinājuši, ka ir Krievijas armijas aktīvā karadienesta karavīri. Nopratināšanas video ir publicēti tīmeklī.