17.04.2015 16:15

Vācijas ārlietu ministrs: Latvija prezidentūru ES vada nevainojami

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Piektdien, tiekoties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers uzteica un apsveica Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, uzsverot, ka tik sarežģītā un izaicinājumiem pārpilnā laikā, kāds Eiropai ir šobrīd, Latvija prezidentūru vada nevainojami.

Uzsākot sarunu, Valsts prezidents A.Bērziņš izteica līdzjūtību Vācijai, kur šodien izsludinātā nacionālā sēru dienā tiek pieminēti traģiskajā aviokompānijas "Germanwings" katastrofā bojā gājušie.

Valsts prezidenta kancelejā informēja, ka sarunas gaitā puses apmainījās viedokļiem par Latvijas un Vācijas nodomu stiprināt divpusējās attiecības, jo īpaši plašsaziņas līdzekļu, kultūras, izglītības, duālās profesionālās izglītības un iedzīvotāju savstarpējo kontaktu jomās.

Valsts prezidents pateicās Vācijai par apņemšanos sniegt savu atbalstu stipendiju programmu, pieredzes apmaiņas, ekspertīžu un prakšu veidā plašsaziņas līdzekļu profesionāļiem sabiedriskās raidorganizācijās, īpaši pievēršoties tām, kas strādā krievu valodā. Valsts prezidents uzsvēra, ka šāda praktiska un konkrēta sadarbība ir labākais veids kā stiprināt mediju profesionalitāti un vērsties pret Krievijas producēto propagandu.

F. V. Šteinmeiers paslavēja Latvijas prezidentūras ES Padomē gaitu arī tikšanās laikā ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu, pavēstīja viņas preses sekretāre Aiva Rozenberga.

"Latvijas prezidentūra ir lieliski organizēta, augsti novērtēju to, ka gan jūs personīgi, gan jūsu ministri ir ļoti pragmatiski un mēģina atrast loģiskus situāciju risinājumus, un varam vien vēlēties, lai Eiropai būtu vairāk šādu cilvēku," teica Vācijas ārlietu ministrs.

L. Straujuma informēja par svarīgākajiem prezidentūras gaidāmajiem notikumiem, akcentējot Austrumu partnerības samitu Rīgā 21.–22. maijā. Savukārt, pārrunājot situāciju Ukrainā, abas puses uzsvēra, ka ir jāturpina īstenot Minskas pamiera nosacījumus. Tika uzsvērts ES atbalsts turpmākajam reformu procesam Ukrainā, kā arī 28. aprīlī Kijevā notiekošā konference Ukrainas reformu atbalstam.