17.04.2015 00:41

Krievijas aizsardzības ministrs apsūdz ASV globālās drošības apdraudēšanā

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krievijas aizsardzības ministrs apsūdz ASV globālās drošības apdraudēšanā rusmilitary.wordpress.com

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ceturtdien apsūdzējis ASV par globālās drošības apdraudēšanu, finansējot dažādas revolūcijas un paplašinot NATO.

Uzstājoties ar runu konferencē, kurā piedalījās arī viņa kolēģi no Ziemeļkorejas, Grieķijas un Pakistānas, Šoigu norādīja, ka pašreizējā pasaules kārtība esot jāpārdefinē.

"Mēs dzīvojam izšķirošā vēstures brīdī. Mēs esam tie, kas noteiks pasaules kārtības parametrus," ikgadējā Starptautiskās drošības konferencē uzsvēra Krievijas aizsardzības ministrs. "Mūs satrauc, ka pēc Otrā pasaules kara izveidotā stabilitāte tiek sašķobīta. Dažas valstis, kas sevi uzskata par uzvarētājām Aukstajā karā, mēģina citiem diktēt savu gribu."

Bieži izmantojot eifēmismu "dažas valstis", lai apzīmētu ASV un to tuvākos sabiedrotos, Šoigu apsūdzēja Vašingtonu postpadomju telpas destabilizācijā, ar investīcijām aizvilinot kādreizējās PSRS valstis prom no Krievijas vai arī atbalstot šajās valstīs revolūcijas.

"Galvenais mērķis ir atraut no Krievijas valstis, kuras ar to saista kultūra un vēsture," norādīja ministrs. "Protams, lielākā traģēdija starp krāsainajām revolūcijām ir Ukraina."

"Vardarbīgajai Eiropas izvēles izplatīšanai", ko piekopjot pašreizējā Ukrainas valdība, Šoigu pretstatīja Maskavas īstenoto "miermīlīgo" Krimas okupāciju un aneksiju.

"NATO valstis cenšas sagrābt ģeopolitisko telpu, palielina militāro potenciālu Austrumeiropā un tuvojas Krievijai," brīdināja Krievijas aizsardzības ministrs, kuram piebalsoja arī ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs, kas biedēja ar ASV centieniem pakļaut pasauli savai "absolūtajai dominēšanai".