14.04.2014 18:26

Ukrainas pagaidu prezidents aicina ANO iesaistīties pretterorisma operācijā

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ukrainas pagaidu prezidents aicina ANO iesaistīties pretterorisma operācijā tvrain.ru

Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs pirmdien aicināja ANO iesaistīties pretterorisma operācijā Ukrainas austrumu daļā.

"Mēs pret to neiebilstam, un mēs atzinīgi vērtētu, ja ar jūsu palīdzību mēs austrumos īstenotu pretterorisma operāciju," O. Turčinovs sacīja ANO ģenerālsekretāram Banam Gimunam.

Kā ziņots, nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie zaļie cilvēciņi – ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

O. Turčinovs svētdien paziņoja, ka Ukrainas austrumu daļā tiks sākta "plaša mēroga pretterorisma operācija", kurā tiks iesaistīti arī Ukrainas bruņotie spēki.