09.04.2014 12:42

Separātisti aktivizējas arī Igaunijā

Autors  www.delfi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Separātisti aktivizējas arī Igaunijā www.delfi.lv

Pēdējo mēnešu notikumi Ukrainā ir devuši impulsu prokrieviskajiem aktīvistiem Igaunijā.

Tuvākajā laikā Tallinā ieplānoti divi mītiņi, kuros tiks pausts atbalsts Krimas un Ukrainas dienvidaustrumu separātistiem, norādīts uz Igaunijas pilsētu "krieviskajām saknēm" un rosināts jautājums par atdalīšanās referenduma rīkošanu, vēsta laikraksts "Izvestija".

12. aprīlī pie Krievijas vēstniecības ieplānots mītiņš, kurā tiks pausta solidaritāte ar Krimas un Ukrainas dienvidaustrumu separātiski noskaņotajiem iedzīvotājiem, savukārt 20. aprīlī piketā pie parlamenta ēkas paredzēts norādīt uz to, ka "vairums Igaunijas pilsētu ir vai nu dibinājuši krievi, vai tās ietilpa Krievijas sastāvā", raksta "Izvestija".

Tāpat 20. aprīļa mītiņā paredzēts rosināt jautājumu par iespējamību sarīkot referendumu Igaunijas reģionu atdalīšanai no valsts.

"Jebkurā brīdī" ir iespējams pārskatīt, cik likumīga ir daudzu teritoriju atrašanās Igaunijas sastāvā, ir nepieciešama tikai "politiskā griba", ir pārliecināts viens no mītiņu organizētājiem – asociācijas "Krievi Igaunijā" vadītājs Jurijs Žuravļovs.

20. aprīļa mītiņā Igaunijas varas iestādēm tiks atgādināts, ka "Krievija tagad ir stipra, atšķirībā no deviņdesmito gadu sākuma", viņš norāda. Mītiņš ir saskaņots ar varas iestādēm, piebilst J. Žuravļovs.