08.04.2014 10:34

Ukrainas dienvidos izklīdināts separātistu mītiņš

Autors  LETA/Segodnya.ua
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ukrainas dienvidos izklīdināts separātistu mītiņš arhīvs

Nikolajevas pilsētā, Ukrainas dienvidos, Maidana pašaizsardzības un tautas zemessardzes aktīvisti atspieduši prokrieviskos demonstrantus no apgabala valsts administrācijas ēkas, kā arī likvidējuši viņu nometni, kurā tika uzieti ieroči, vēsta tīmekļa izdevums "NikVesti".

Saucot "Slava Ukrainai!", Maidana pašaizsardzības un tautas zemessardzes aktīvisti aizdzinuši prokrieviskos demonstrantus no administrācijas ēkas uz parasto separātistu pulcēšanās vietu - Oļšanska desanta pieminekļa apkaimi.

Tad vairāki simti Maidana aktīvistu pienākuši tieši pie pieminekļa un pieprasījuši, lai prokrieviskie demonstranti novāc savu telšu pilsētiņu no pieminekļa apkaimes.

Kādu laiku milicijas kordons norobežojis naidīgās puses, savukārt pēc tam, kad no administrācijas ēkas rajona pieminekļa apkaimē ieradusies vēl viena Maidana aktīvistu grupa, prokrievisko aktīvistu nometne tika pilnībā ielenkta. Sākušās sadursmes, kurās vairāki cilvēki guvuši savainojumus.

Maidana aktīvisti "dažu minūšu gaitā" izklīdinājuši prokrievisko mītiņu un ķērušies pie nometnes likvidēšanas.

"Komentējot žurnālistiem savas darbības, Maidana aktīvisti paziņoja, ka ir ieradušies uz talku atbrīvot skvēru no atkritumiem," ziņo "NikVesti".

25. februārī izveidotajā nometnē atrasta pistole un aukstie ieroči.