26.03.2014 11:06

Visās Ukrainas armijas daļās Krimā pacelts Krievijas karogs

Autors  LETA/RIA Novosti
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Visās Ukrainas armijas daļās Krimā pacelts Krievijas karogs www.themalaymailonline.com

Visās 193 Ukrainas armijas daļās Krimā pacelts Krievijas karogs, trešdien paziņoja Krievijas armijas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Valērijs Gerasimovs.

"Uz 26. martu Krievijas Federācijas karogs pacelts visās 193 Krimas republikas teritorijā dislocētajās Ukrainas bruņoto spēku armijas daļās un iestādēs. Kara pilsētiņās svinīgos apstākļos notikusi personālsastāva pulcēšanās ar Krievijas Federācijas karoga pacelšanu un Krievijas himnas izpildīšanu," pavēstīja V. Gerasimovs.

Pēc viņa teiktā, visas militārpersonas, kas izteikušas vēlmi turpināt dienestu Ukrainas armijā, nodevušas ieročus un atrodas ārpus armijas daļām un gatavojas organizētai izbraukšanai uz Ukrainu.

"Sevastopolē viņiem atvērts reģistrācijas pagaidu punkts, kur uz 25. martu reģistrējušies aptuveni 1500 Ukrainas karavīru," sacīja V. Gerasimovs.

Viņš norādīja, ka saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministrijas un Ukrainas puses panākto vienošanos Ukrainas karavīrus kopā ar viņu ģimenes locekļiem no Krimas izvedīs pa dzelzceļu.

"Pēc robežas šķērsošanas visi Ukrainas karavīri, kas ieradušies no Krimas, dosies uz pulcēšanās punktu Ukrainas armijas daļā nr. A-1978, kur saņems norīkojumu uz savu jauno dienesta vietu," sacīja V. Gerasimovs.