20.03.2014 19:37

Obama paziņo par jaunām sankcijām pret Krieviju

Autors  LETA/AFP-BBC
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Obama paziņo par jaunām sankcijām pret Krieviju nymag.com

Reaģējot uz Maskavas lēmumu anektēt Ukrainai piederošo Krimas pussalu, ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien paziņojis, ka sankcijas tiks vērstas arī pret citām Krievijas amatpersonām.

Baltā nama saimnieks, uzstājoties ar uzrunu televīzijā, paziņoja, ka sankcijas tiks vērstas arī pret vienu no Krievijas bankām.

Viņš arī brīdināja, ka sankcijas var tikt vērstas tieši pret Krievijas tautsaimniecību.

"Krievijai jāzina, ka tālāka eskalācija tikai vēl vairāk to izolēs no starptautiskās sabiedrības," uzsvēra B. Obama.

Viņš norādīja, ka ASV uzmanīgi vēro notikumu attīstību Ukrainas dienvidos un austrumos, piebilstot, ka jau parakstījis rīkojumu, kas ļauj vērst sankcijas pret Krievijas ekonomikas svarīgākajiem sektoriem, ja Maskava nemainīs savu kursu.

B. Obama uzsvēra, ka ASV ar tās sabiedrotajiem Eiropā saista NATO līguma piektais pants un ka nākamnedēļ, uzturoties Eiropā, viņš atkārtoti apliecināšot atbalstu Baltijas valstīm un Polijai, ko šonedēļ jau izteicis viceprezidents Džo Baidens.

Kā ziņots, ASV jau pirmdien izsludināja sankcijas pret septiņām Krievijas amatpersonām no prezidenta Vladimira Putina tuvākajām aprindām, kā arī pret četriem gāztā Ukrainas režīma pārstāvjiem.

Ceturtdien sankcijas vērstas vēl pret 20 Krievijas likumdevējiem un augstākajām amatpersonām.

Šo personu aktīvi, kas atrodas ASV jurisdikcijā, tiek iesaldēti, un jebkuram ASV uzņēmumam liegts ar tām slēgt jebkādus darījumus.

Saskaņā ar ASV finanšu ministrijas sniegto informāciju sankcijām pakļauta arī Krievijas banka "Akcioņernij bank", kas pazīstama arī kā "Bank Rossija".

Amatpersonas stāsta, ka šajā bankā esot konti daudziem Krievijas elites pārstāvjiem no V. Putinam tuvām aprindām.