16.03.2014 19:09

Prokrieviskie demonstranti Doņeckā sagrābuši prokuratūras un drošības dienesta ēkas

Autors  LETA/RFE/RL/Ukrainska Pravda
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Doņeckā, Ukrainas austrumos, svētdien prokrievisko demonstrantu pūlis sagrābis apgabala prokuratūras un Ukrainas Drošības dienesta apgabala nodaļas ēkas.

Viņi pieprasa, lai no ieslodzījuma tiek atbrīvots sevi par apgabala gubernatoru pasludinājušais Pāvels Gubarjovs.

Jau pēc prokuratūras un drošības dienesta ēku sagrābšanas protestētāji ieņēmuši arī Donbasa Industriālās savienības ēku. Tās īpašnieks ir Doņeckas apgabala gubernators Sergejs Taruta.

Protestētāju vidū skan aicinājumi ieņemt uzņēmuma "SKM" biroju. Uzņēmuma īpašnieks ir Ukrainas bagātākais cilvēks oligarhs Rinats Ahmetovs.

Protestētāji jau ir nokļuvuši pie apgabala administrācijas ēkas, kuru apsargā piecās rindās sastājušies miliči ar vairogiem.

P. Gubarjovu Kijevas tiesa arestējusi uz diviem mēnešiem.

1. martā Doņeckas mītiņš P. Gubarjovu ievēlēja par "tautas gubernatoru". Tad P. Gubarjovs pieprasīja, lai viņam pakļaujas visas apgabala varasiestādes.

Likumsagi P. Gubarjovu arestēja pēc tam, kad divas reizes protestētāji bija ieņēmuši apgabala valsts administrācijas ēku un pēc aicinājumiem atdalīt Doņecku no Ukrainas. P. Gubarjovs tiek turēts aizdomās par masu nekārtību organizēšanu un separātismu.