14.03.2014 18:44

Krimas atdošanu Krievijai būtu gatavi atbalstīt vien 5 % ukraiņu

Autors  LETA/Korrespondent
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krimas atdošanu Krievijai būtu gatavi atbalstīt vien 5 % ukraiņu www.channelnewsasia.com/AFP

Vien 5 % ukraiņu uzskata, ka Krima būtu jāatdala no Ukrainas un jāatdod Krievijai, bet absolūtais vairākums jeb 77 % atbalsta Krimas autonomijas saglabāšanu Ukrainas sastāvā, noskaidrots sabiedriskās domas aptaujā.

Aptaujā, kuru veikusi socioloģisko pētījumu grupa "Reiting", arī noskaidrots, ka 11 % respondentu uzskata, ka Krimai būtu jāpiešķir īpaša Ukrainas apgabala statuss.

1 % respondentu uzskata, ka tatāriem būtu jāpiešķir autonomijas statuss Ukrainas sastāvā, savukārt 6 % apjautāto nav viedokļa šajā jautājumā.

Aptaujas rezultāti liecina, ka pēdējo trīs gadu laikā no 60 līdz 77 % palielinājies to ukraiņu īpatsvars, kas atbalsta Krimas autonomiju Ukrainas sastāvā, savukārt to respondentu īpatsvars, kas iestājas par īpaša apgabala statusa piešķiršanu Krimai, sarucis no 23 līdz 11 %.

To ukraiņu īpatsvars, kuri atbalsta Krimas atdalīšanos, palicis gandrīz nemainīgs, proti, 2011. gadā šis rādītājs bija 4 %, bet šā gada martā veiktajā aptaujā tas ir 5 %.

Atbildot uz jautājumu "Kāda ir jūsu attieksme pret Krimas atdalīšanos no Ukrainas?", lielākais vairums respondentu – 87 % – šādu ideju neatbalsta, to atbalsta vien 9 %, bet 4 % nav viedokļa šajā jautājumā.

Aptauja veikta laika posmā no 1. līdz 7. martam, un tajā piedalījās 2000 respondentu.