14.03.2014 00:03

Ukrainas pareizticīgās baznīcas patriarhs aicina Krievijas baznīcu apturēt valsts vadību

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ukrainas pareizticīgās baznīcas patriarhs aicina Krievijas baznīcu apturēt valsts vadību hmongplus.com

Kijevas patriarhāta Ukrainas Pareizticīgās baznīcas patriarhs Filarets aicinājis Krievijas pareizticīgo baznīcu apturēt un vest pie prāta Krievijas vadību, kas nostājusies uz netaisnības ceļa.

"Visai pasaule ir zināms, ka Krievijas karavīri Krimā noņēmuši savas pazīšanās zīmes. Baznīcas pienākums ir norādīt uz meliem, jo vairāk tāpēc, ka tā rīkojas pareizticīgie kristieši. Kam gan vēl citam, ja ne Krievijas pareizticīgajai baznīcai bija jāaptur Krievijas vadība?" viņš ceturtdien vaicājis preses brīfingā Kijevā.

"Es vēršos pie Krievijas baznīcas - vai jūs esat ar Dievu vai arī ar laicīgo varu? Ja esat ar laicīgo varu un tās patvaļu, tad jūs neesat ar Dievu," sacījis patriarhs Filarets.

Kijevas patriarhāta Ukrainas Pareizticīgās baznīcas bīskapu padome pirms divām dienām kategoriski nosodīja bruņoto separātistu dumpi Krimā un tai sekojošo Krimas okupāciju, norādot, ka Krievijas līderi un viņu līdzgaitnieki jau pārkāpuši trīs Dieva baušļus – "Tev nebūs zagt", "Tev nebūs nepatiesu liecību dot pret savu tuvāko, "Tev nebūs iekārot sava tuvākā namu" un tagad saviem grēkiem gatavojas pievienot vēl vienu, pārkāpjot bausli "Tev nebūs nokaut".