11.03.2014 14:27

Krimas parlaments pasludina neatkarību no Ukrainas

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krimas parlaments pasludina neatkarību no Ukrainas www.scmp.com

Krimas prokrieviski noskaņotais reģionālais parlaments otrdien nobalsojis par pussalas neatkarību no Ukrainas, lai gan jau 16.martā tas izsludinājis referendumu par pievienošanos Krievijai.

"Deklarāciju par Krimas Autonomās Republikas un Sevastopoles pilsētas neatkarību" atbalstīja 78 no 81 klātesošā deputāta, teikts reģionālā parlamenta preses dienesta izplatītajā paziņojumā.

Krimas parlamenta lēmuma mērķis acīmredzot ir radīt tiesisku ietvaru, lai Krima varētu pievienoties Krievijai kā neatkarīga valsts.

Parlamenta preses dienesta paziņojumā norādīts, ka "neatkarības deklarācija" stāsies spēkā pēc referenduma, ja vēlētāji tajā nolems par pievienošanos Krievijai.

Deklarācijā minēta atsauce uz Kosovas atdalīšanos no Serbijas, piebilstot, ka "valsts daļas vienpusēja neatkarības deklarācija nepārkāpj starptautiskās tiesības".

Ja referendumā tiks izlemts par pievienošanos Krievijai, "Krimas republika kā neatkarīga un suverēna valsts lūgs Krievijas Federāciju to pievienot", nolēmis Krimas parlaments.