11.03.2014 09:41

Ukrainas Ģenerālprokuratūra ļauj arestēt Krimas premjeru un parlamenta spīkeru

Autors  LETA/NBN
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krimas reģionālā parlamenta spīkers Vladimirs Konstantinovs Krimas reģionālā parlamenta spīkers Vladimirs Konstantinovs www.rada.crimea.ua

Ukrainas Ģenerālprokuratūra pirmdien atļāvusi arestēt Krimas reģionālā parlamenta spīkeru Vladimiru Konstantinovu, Krimas valdības vadītāju Sergeju Aksjonovu un bijušo Ukrainas jūras spēku komandieri Denisu Berezovski, vēsta "Piektais kanāls".

Tiesa devusi atļauju minēto amatpersonu aizturēšanai, lai tās varētu tikt nogādātas tiesā, kur tad tām tiks noteikts drošības līdzeklis.

Aksjonovs un Konstantinovs tiek apsūdzēti darbībās, kas vērstas uz vardarbīgu konstitucionālās varas maiņu vai gāšanu, bet Berezovskis - valsts nodevībā.

Krievija kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas, no kurām vairākas ieņemtas.

Krimas reģionālais parlaments paziņojis, ka 16.martā pussalā notiks referendums par pievienošanos Krievijai.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība uzstāj, ka Krievijas militārās okupācijas apstākļos sarīkotais referendums būs neleģitīms un tā rezultāti netiks atzīti.