10.03.2014 09:18

Ukrainā notikuši gan Krievijas atbalstītāju, gan pretinieku mītiņi

Autors  LETA/BBC/Reuters
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ukrainā notikuši gan Krievijas atbalstītāju, gan pretinieku mītiņi arhīvs

Svētdien Ukrainā notikuši gan Krievijas atbalstītāju, gan pretinieku mītiņi, kas pulcējuši tūkstošiem cilvēku.

Svētdien Ukrainā tika atzīmēta dzejnieka Tarasa Ševčenko 200. dzimšanas diena, un Kijevā, kā arī Simferopolē un Sevastopolē notika patriotiski mītiņi.

Sevastopolē situācija izvērtās vardarbīga, kad prokrieviski noskaņotas grupas uzbruka cilvēkiem, kuri sargāja Ševčenko mītiņa dalībniekus. Mediji ziņo, ka uzbrucēju vidū bijuši arī krievu kazaki ar pātagām.

Vienlaikus pilsētā notiki arī Krievijas atbalstītāju mītiņš.

Arī Simferopolē svētdien notika gan Krievijas atbalstītāju, gan pretinieku mītiņi. Līdzīga situācija bija arī Doņeckā, kur prokrieviski noskaņoti aktīvisti pie reģionālās valdības ēkas norāva Ukrainas norāva karogu un aizvietoja to ar Krievijas karogu.

Harkovā uz demonstrāciju Ukrainas vienotības atbalstam bija sapulcējušies aptuveni 10 000 cilvēku, ziņo mediji.

Tikmēr Eipatorijā, Krimas rietumos, prokrieviskie spēki draudēja ieņemt Ukrainas pretraķešu aizsardzības vienības komandpunktu, ja tā personāls nenoliks savus ieročus, raidorganizācijai BBC atklāja kāds informēts avots. Tomēr uzbrukums nesekoja.

"Viņi izdara psiholoģisku spiedienu uz mums. Tas nav pirmais ultimāts," telefonintervijā ziņu aģentūrai "Reuters" norādīja pulkvežleitnants Aleksandrs Lomaka.

"Reuters" vēsta, ka Krievijas spēki ieņēmuši vēl vienu robežpunktu Krimas rietumus un tagad Krimā kontrolē jau pavisam 11 robežpunktus.