07.03.2014 11:17

Federācijas padome atbalstīs Krimas iekļaušanos Krievijas Federācijas sastāvā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Federācijas padome atbalstīs Krimas iekļaušanos Krievijas Federācijas sastāvā www.rferl.org

Krievijas parlamenta augšpalātas spīkere Valentīna Matvijenko piektdien paziņoja, ka Federācijas padome atbalstīs Krimas Augstākās padomes lēmumu par iekļaušanos Krievijas Federācijas sastāvā, ja to apstiprinās 16. martā paredzētā referenduma rezultāti.

Pēc tikšanās ar Krimas parlamenta vadītāju Vladimiru Konstantinovu Krievijas Federācijas padomes spīkere pauda pārliecību, ka referenduma sarīkošana atbilst starptautiskajai juridiskajai praksei un tādēļ balsošanas rezultāti būs uzskatāmi par likumīgiem, ziņo aģentūra "Interfax".

"Krimas parlaments izvēlējies pašu demokrātiskāko formu, jo tieši referendums ir galvenais tautas gribas kritērijs," apgalvojusi V. Matvijenko.

Viņa kategoriski noliegusi iespēju, ka Krimas jautājuma dēļ starp "brāļu tautām" Krievijā un Ukrainā varētu izcelties bruņota cīņa, kā arī kārtējo reizi atkārtoja, ka pašreizējo Ukrainas valdību uzskata par nelikumīgu.

Kijeva jebkādus Krimas mēģinājumus rīkot referendumu pasludinājusi par nelikumīgiem. Tostarp Krievijas Valsts domē iesniegts likumprojekts, kas paredz atvieglot kārtību, kādā valstij pievienojamas jaunas teritorijas.