27.02.2014 12:50

Turčinovs: Jebkāda Krievijas armijas pārvietošanās Krimā tiks uzskatīta par agresiju

Autors  LETA--UNIAN/SEGODNJA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Turčinovs: Jebkāda Krievijas armijas pārvietošanās Krimā tiks uzskatīta par agresiju www.globaltruth.net

Ukrainas parlamenta spīkers un prezidenta pienākumu izpildītājs Aleksandrs Turčinovs trešdien pieprasījis, lai Krimā dislocētās Krievijas armijas vienības paliktu savās bāzēs, brīdinot, ka jebkādas kustības ārpus dislokācijas vietām tiks uzskatītas par militāru agresiju.

Vienlaikus Turčinovs pavēstīja, ka Ukrainas drošības dienestiem dots rīkojums aizsargāt Krimas civiliedzīvotājus, kā arī atbrīvot reģionālā parlamenta un valdības ēkas, kuras trešdienas rītā sagrābuši nezināmi bruņoti cilvēki, kas pacēluši uz namiem Krievijas karogus.

"Šodien ap pieciem rītā noziedznieki militārās maskēšanās tērpos, [bruņojušies] ar automātiskajiem ieročiem, granātmetējiem un sprāgstvielām, sagrābuši Krimas autonomā rajona parlamenta un ministru padomes ēkas. Esmu devis rīkojumu spēka struktūrām veikt visus pasākumus civiliedzīvotāju aizsardzībai un ēkas atbloķēt," norādīja Ukrainas prezidenta vietas izpildītājs.

"Aicinu visus Ukrainas patriotus aizstāvēt administratīvās ēkas pret provokatoriem un ekstrēmistiem. Ikviens mēģinājums sagrābt administratīvās ēkas tiks uzskatīts par noziegumu pret Ukrainas valsti," uzsvēra Turčinovs.

Vēršoties pie Krievijas valdības un Krievijas Melnās jūras flotes pavēlniecības, Ukrainas parlamenta spīkers brīdinājis, ka visām krievu militārpersonām "jāuzturas līgumā noteikto teritoriju robežās".

"Jebkādu militārpersonu pārvietošanos, īpaši ar ieročiem, mēs uzskatīsim par militāru agresiju," uzsvēra Turčinovs.