23.02.2014 00:22

No ieslodzījuma atbrīvotā Timošenko teikusi uzrunu Neatkarības laukumā

Autors  LETA—UNIAN
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No ieslodzījuma atbrīvotā Timošenko teikusi uzrunu Neatkarības laukumā www.delfi.lv/Reuters

No ieslodzījuma atbrīvotā bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko sestdienas vakarā ieradusies Kijevas Neatkarības laukumā, kas pēdējo mēnešu laikā bijis pret prezidenta Viktora Janukoviča vērsto protestu epicentrs.

Laukumā sapulcējušos cilvēkus J. Timošenko, izkāpjot no automašīnas, sveica ar vārdiem: "Slava Ukrainai!" Ļaudis uz to atbildēja ar ovācijām un saucieniem "Jūlija brīva!" Pēc tam viņa devās uz protestētāju nometnē uzslieto skatuvi, no kuras viņa šobrīd saka uzrunu.

Uzrunājot laukumā esošo pūli, J. Timošenko aicināja opozīcijas aktīvistu stāvēt "līdz galam", kamēr visi viņu izvirzītie noteikumi netiks izpildīti.

"Stāviet tik ilgi, kamēr neievēlēs to, kas tiks ievēlēts godīgi. Mums jāpieliek punkts kuluāru politikai," norādīja atbrīvotā bijusī premjere.

"Ja jums kāds teiks, ka jūs savu jau esat paveikuši un varat braukt mājās, bet šeit visu padarīs jūsu vietā, neticiet nevienam vārdam," uzsvēra J. Timošenko. "Kamēr jūs nepabeigsiet savu darbu līdz galam, līdz pēdējam solim, nevienam no jums nav tiesību paiet malā, jo jūs visu izmainījāt, nevis politiķi, nevis deputāti, nevis pasaule. Neviens, izņemot jūs, to nevarētu paveikt."