19.02.2014 09:14

Nekārtībās Kijevā 25 bojāgājušie

Autors  LETA/NBN
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nekārtībās Kijevā 25 bojāgājušie ekrānšāviņš no hromadske.tv

Atbilstoši Ukrainas galvaspilsētas "ātrās palīdzības" brigāžu un veselības aizsardzības iestāžu datiem Kijevā otrdien un trešdien nekārtībās dzīvību zaudējuši 25 cilvēki, pavēstīja Ukrainas Veselības aizsardzības ministrija.

Astoņi cilvēki nomiruši pēc nonākšanas Kijevas veselības aizsardzības iestādēs, viņu vidū arī laikraksta "Vesti" žurnālists Vjačeslavs Veremijs, bet četri cilvēki - Iekšlietu ministrijas slimnīcā. 13 bojāgājušie nogādāti Kijevas pilsētas tiesu medicīnas ekspertīzes klīniskajā birojā.

351 cilvēks, kas guvis savainojumus sadursmēs Kijevas centrā, vērsies pēc medicīniskās palīdzības. Atbilstoši situācijai plkst.6 hospitalizēts 241 masu akciju dalībnieks.

Ministrija arī ziņo, ka veselības aizsardzības iestādēs hospitalizēti 79 tiesībsargājošo struktūru darbinieki, pieci žurnālisti, viens deputāts, kā arī trīs bērni vecumā līdz 18 gadiem. Ārzemnieku cietušo vidū nav.

Ievainoto skaits atbilstoši dažādām aplēsēm svārstās no dažiem simtiem līdz tūkstotim cilvēku.

Spriedze Kijevā otrdien turpināja saasināties visas dienas garumā. Ielu kaujas sākās pēc notikumiem pie parlamenta, kur deputāti bija sapulcējušies, lai spriestu par izmaiņām konstitūcijā.

Kijevas centrā arī trešdien no rīta turpinās sadursmes starp protestētājiem, kas ir sapulcējušies Neatkarības laukumā, un to ielenkušajiem miličiem.

Milicijas pozīciju loks ap Neatkarības laukumu gandrīz pilnībā ir noslēdzies, vēsta Krievijas neatkarīgais telekanāls "Doždj". Protestētāji turpina būvēt jaunas barikādes, nosprostojot ielas, kas ved Maidanu, šādi gatavojoties jaunam milicijas specvienības "Berkut" uzbrukumam.

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs trešdien paziņoja, ka opozīcijas līderi, aicinot cilvēkus ķerties pie ieročiem, ir pārkāpuši robežu un viņiem par to ir jāstājas tiesas priekšā, kas tad noteiks viņiem soda mēru.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka vēl nav par vēlu apturēt konfliktu, un aicināja opozīcijas līderus pie sarunu galda.